Hlavní obsah

Fotbaloví rozhodčí ostudou nejvyšší soutěže

Karel FeltPrávo

Temnou kapitolou podzimní části první fotbalové ligy jsou sudí. Šílené přehmaty Járy, který nesmyslně v Ostravě vyloučil mladoboleslavského Sedláčka, ale také Královce, který poslal předčasně do sprch mladoboleslavského Hrdličku na Strahově, budí obavu o jaro.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Rozhodčí Jaroslav Jára (ve žlutém uprostřed) přerušuje utkání mezi Slavií a Libercem.

Článek

Chybovali i další arbitři, ale jejich šéf Macela stále tvrdí, že jde jen o lidská selhání. Omezení delegací není všelék a komisi rozhodčích čeká v zimě hodně práce. Sudí nejenže nejdou výkonnostně nahoru, ale na potřebné úrovni nefunguje ani spolupráce hlavního s asistenty a čtvrtým rozhodčím. Jistěže chyby dělají i zkušení mezinárodní rozhodčí v zahraničí, ale na to se snad vymlouvat čeští arbitři nebudou.

Nezdravý rozhodcovský vítr vane ze západu Čech, od nikým nejmenovaného šéfa českých sudích a údajně i českého fotbalu Berbra. Pokud Macela a vedení ČMFS Berbra nezkrotí, můžeme se dočkat ledasčeho.

Vstup do nejvyšší soutěže, a jeden návrat, nevyšel ani některým mladým trenérům. Liberec, Mladá Boleslav a Jablonec doplatily v úvodu mimo jiné na trenérské experimenty. Zach ani Kozel, ale ani navrátilec Zajíc na ligu momentálně nemají. Kromě této trojice musel opustit lavičku i zkušený Cipro, jehož nahradil na jihu Čech Straka. Naopak dobře si vedou z nováčků Pulpit v Olomouci a Šilhavý v Kladně.

Reklama