Hlavní obsah

Také České Budějovice odjedou za teplem na Kypr

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic jsou dalším prvoligovým týmem, který v zimní přestávce zamíří na Kypr. Jihočeši si budou příjemné středomořské klima užívat po delší době, protože v minulých sezónách na soustředění za teplem obvykle nevyráželi.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Osmý celek prvoligové tabulky se poprvé po Vánocích sejde 4. ledna. Úvodní měsíc přípravy stráví fotbalisté Dynama doma v jihočeské metropoli, ostré nabírání fyzické kondice jim zpestří minimálně trojice zápasů na tradiční Tipsport lize. Generálka na jarní sezónu čeká Dynamo 9. února, na Střelecký ostrov zavítá Innsbruck.

Na Kypr odletí Jihočeši na konci ledna a během deseti dnů tam sehrají dva nebo tři duely. "Podobná herní soustředění Dynamo v minulosti nepraktikovalo a já jsem proto velmi rád, že nám toto bylo umožněno. Osobně jsem na Kypru byl už s Teplicemi a domnívám se, že to pro nás bude velice prospěšné," uvedl kouč František Straka.

Českobudějovičtí usilovně shánějí především útočníka, protože Liberec si stáhl Litevce Tomase Radzinevičiuse. Hostování na jihu Čech skončilo také dalším čtyřem hráčům.

Program přípravy Českých Budějovic:
4. ledna: začátek přípravy.
28. ledna - 6. února: herní soustředění na Kypru (2 až 3 utkání).
Tipsport Cup:
12. ledna: Č. Budějovice - Příbram (14:00),
17. ledna: Č. Budějovice - Slavia (13:00),
20. ledna: Č. Budějovice - Bohemians 1905 (14:00).
Další zápasy:
22. ledna: Č. Budějovice - Aue (v jednání).
9. února: Č. Budějovice - Innsbruck (15:00).

Reklama

Související témata: