Hlavní obsah

Vedení fotbalové Slavie je s podzimem spokojené

Jan CíchaSport.cz

Spokojenost vládne ve vedení fotbalové Slavie po podzimní části I. Gambrinus ligy, kterou pražský klub vede s pětibodovým náskokem před Spartou a Teplicemi. Dalším důvodem k radosti pak je úspěšné vystoupení v Lize mistrů, kde se nováčkovi podařilo získat pět bodů a v tabulce se umístit na třetím místě, zaručujícím jarní start v Poháru UEFA.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

Na páteční tiskové konferenci klubu se před novináře postavil generální ředitel Slavie pan Petr Doležal a zhodnotil dosavadní průběh sezóny. „Podařil se nám ojedinělý úspěch v podobě postupu do Ligy mistrů, navíc vedení v tabulce. S tímto půlrokem jsme velice spokojeni. Jistých vad na kráse si jsme vědomi, víme co máme zlepšovat,“ řekl na úvod Doležal.

„Premiérová účast v Lize mistrů pro nás byla velikou školou a to jak pro hráče a realizační tým, tak pro celé vedení. Veliký dík pak patří našim fanouškům, kteří byli úžasní a vytvořili vynikající atmosféru. Hlavně děkovačka po prohře na Arsenalu ve mně zanechala jen ty nejlepší pocity,“ pokračoval.

Slavii možná posílí Berger

Již se objevují spekulace o možných příchodech a odchodech. Mezi možnými posilami jsou makedonský kanonýr z Mostu Toleski, Marek Jarolím, či například Patrik Berger, kterému po sezóně končí smlouva v Aston Ville. Veškeré příchody by podle něho musely být efektivní a výhodné jak z finančního hlediska tak ze sportovního. „Máme finanční strop pohybující se okolo jednoho miliónu Euro. To je částka, kterou jsme ochotni maximálně utratit za jednoho hráče. Jeho kvalita by však této sumě musela odpovídat,“ vyjádřil se k finančním možnostem na přestupovém trhu.

Vladimír Šmicer a Patrik Berger, tato dvojice velkých kamarádů a bývalých spoluhráčů by opět mohla oblékat dres stejného klubu. „S Patrikem jsem zatím nemluvil, o veškerou komunikaci se doposud staral Vláďa Šmicer, kapitán a prodloužená ruka vedení. Dvojčata si vedle sebe dovedu představit,“ poznamenal spokojený šéf klubu a dodal, že případný přestup Bergera by se uskutečnil až v letním přestupovém období.

Suchý možná půjde do Anderlechtu 

Vyloučený však není ani odchod některé z opor týmu. „Registrujeme zájem o konkrétního hráče z belgického Anderlechtu, jeho jméno si však zatím necháme pro sebe,“ nechtěl více přiblížit situaci. Spekuluje se však, že oním hráčem je Marek Suchý. „Každou nabídku je důležité pečlivě posoudit, to by platilo také v případě, že by přišla nabídka pro Standu Vlčka,“ naznačil, že případný odchod Vlčka, či jiného hráče, by byl pečlivě zvažován.

Účast v nejprestižnější klubové soutěži pomohla sešívaným k finanční stabilizaci klubu. „Vyřešili jsme některé problémy z minulosti a zásadní problémy Slavii v tuto chvíli nehrozí. Naopak zůstala jistá část, která bude investována do budoucnosti klubu,“ řekl a poznamenal, že do výstavby moderního stadiónu v Edenu pražský klub investovat nic nebude a že se jedná čistě o záležitost investora.

Prodloužili Švento, Švec a Latka 

„S klubem v tomto týdnu prodloužili smlouvu Švento, Latka a Švec. I to svědčí o stabilitě a je dobře, že tito hráči vidí svoji fotbalovou budoucnost ve Slavii. Z tohoto pohledu mě mrzí, že se nepodařilo udržet mladé hráče, kteří odešli na začátku mého působení ve funkci. Jedná se o Eliáše, Valentu, Toma a Nečase,“ zalitoval.

Fotbalisté mají až do 2. ledna volno, pak zahájí přípravu fyzickými testy a turnajem v Sazka areně. „Koordinace přípravy se bude také odvíjet od toho, jakého soupeře dostaneme v dalším kole Poháru UEFA,“ uzavřel Petr Doležal.

Reklama