Hlavní obsah

Slávistického kanonýra Vlčka láká Anderlecht Brusel

Jan ŠkvorSport.cz

Velké dilema řeší v současné době kanonýr fotbalové Slavie Stanislav Vlček. Podle deníku Sport ho totiž k přestupu láká belgický mistr Anderlecht Brusel, v jehož kádru působí i další dva čeští reprezentanti - záložník Jan Polák a brankář Daniel Zítka. Podle slov slávistického útočníka by o celé záležitosti mělo být jasno koncem příštího týdne.

Článek

Stanislav Vlček je po podzimu se sedmi góly nejlepším střelcem pražského klubu, proto by jeho případný odchod byl pro sešívané nemalou ztrátou. V lize si po podzimní části drží pětibodový náskok na druhou Spartu a třetí Teplice, v jarní části navíc klub čekají boje v Poháru UEFA, do kterého se prodrali zásluho třetího místa v základní skupině Ligy mistrů.

Kolem Vlčka svištěly nabídky na zahraniční angažmá už po skončení uplynulého ročníku, nakonec se ale rozhodl pro setrvání ve Slavii, se kterou se chtěl pokusit o vůbec první účast klubu v miliónářské Lize mistrů. Slavii se to i díky Vlčkově přičinění podařilo, jednatřicetiletý útočník rozhodl odvetu třetího předkola s amsterdamským Ajaxem dvěma góly.

Vlček zvažuje pro a proti

„Už jsem to vůbec nečekal. O takové nabídce prostě přemýšlet musíte. Zvažuju pro a proti,“ řekl o nabídce Anderlechtu pro sobotní deník Sport Vlček. Přestup do týmu belgického mistra by pro něj byl obrovskou zkušeností, navíc i odměnou za dvanáct let strávených v české lize. Podstatnou roli by samozřejmě hrála i finanční stránka.

K setrvání v kádru Slavie by Vlčka motivovala výstavba nového stadiónu v Edenu, který by měl být podle původních plánů dokončen v březnu příštího roku. „Proti přestupu hovoří také rodina, děti chodí do školy,“ prohlásil Vlček.

Vlček si již jednou zahraniční angažmá vyzkoušel, když v sezóně 2003/04 strávil necelý rok v moskevském Dynamu. Vlček navíc není jediným hráčem Slavie, o kterého má údajně Anderlecht zájem. V jeho hledáčku totiž uvízl i talentovaný obránce Marek Suchý.

Reklama

Související témata: