Hlavní obsah

Fotbalový brankář Daněk jednal s anglickým West Bromwichem

Jan KrůtaSport.czPrávo

Brankář Viktorie Plzeň Michal Daněk jednal v pátek a v sobotu v Birminghamu o možném přestupu do vedoucího klubu druhé anglické ligy West Bromwich Albion, kde hostuje i český útočník Roman Bednář.

Článek

„Přiletěli jsme v pátek a na letišti na nás čekal trenér Tony Mowbray. Odvezl nás k sobě domů a dvě hodiny jsme probírali všechny věci ohledně Michala,“ prozradil hráčův agent Ondrej Chovanec. „Klub ho sledoval celý podzim a trenér ho chtěl teď osobně poznat. Druhý den ráno pro nás přijel do hotelu a odvezl nás do tréninkového centra, kde se tým chystal na odpolední duel s Charltonem. Michal se potkal s hráči a samozřejmě i s Romanem Bednářem, s nímž se zná z mládežnických reprezentačních výběrů,“ popsal Chovanec.

West Bromwich se po sobotní výhře 4:2 dostal do čela soutěže a má zaděláno na postup. „O Michala mají opravdu eminentní zájem. Bylo vidět, že je u nich hodně dobře zavedený, protože ho lidé z klubu viděli naživo v řadě zápasů,“ řekl hráčův manažer.

Hned začátkem ledna začnou kluby jednat o přestupu, spekuluje se o částce 2 milióny eur. „Všechno tam funguje perfektně. Atmosféra na utkání byla nádherná a mužstvo je opravdu kvalitní. Z jednání s trenérem jsem měl hodně dobrý pocit a pokud by se naskytla možnost přestoupit, moc rád bych do Anglie odešel,“ přiznal Daněk po návratu domů.

Reklama