Hlavní obsah

Fotbalista Toleski přestoupil do Slavie

Makedonský útočník Goče Toleski, se stal v úterý první posilou fotbalové Slavie Praha v zimním přestupním období. Se Slavií podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí. Tuto informaci potvrdil v úterý tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal. "Výše přestupové částky bude stanovena podle úspěšnosti Slavie v Poháru UEFA a domácí lize. Most by mohl získat až devět milionů korun, základní přestupní částka je přibližně poloviční," uvedl Zlámal.

Foto: Slavia Praha/Ondřej Zlámal

Goče Toleski přestupuje z Mostu do Slavie.

Článek

"Jsme rádi, že se nám podařilo získat jednoho z nejlepších střelců ligy. Očekáváme, že se gólově prosadí také v našem týmu," řekl k přestupu generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Osmnáctinásobný makedonský reprezentant přestoupil do Slavie po půlročním působení v mosteckém SIADu, kde podepsal roční smlouvu, ve které bylo zakotveno výše odstupného, za které může odejít do jiného klubu. Třicetiletý Toleski se stal na podzim jedním z nejlepších střelců české nejvyšší soutěže. Ve třinácti ligových zápasech dokázal vstřelit 7 branek, což je více než jeden gól na dvě utkání.

O jeden z objevů Gambrinus ligy byl veliký zájem a v Mostě najisto počítali s jeho zimním odchodem. Při spekulacích o jeho dalším možném působení se mluvilo například o bundesligových týmech Chotěbuzi či Rostocku.

Pro Slavii udělá maximum

Toleski se však rozhodl pro Slavii, kde na jaře okusí Pohár UEFA. Makedonec tak v útoku červenobílých pravděpodobně nahradí Stanislava Vlčka, který je na testech v belgickém Anderlechtu Brusel. "Nabídka Slavie mne potěšila, je to vedoucí tým, který hraje v pohárové Evropě. Trenér Jarolím prosazuje rychlý fotbal, který se mi líbí. Na nové angažmá se hodně těším," uvedl Toleski pro oficiální stránky klubu.

"Těžko mohu slíbit počet nastřílených branek, ale co slíbit mohu je to, že pro úspěch Slavie udělám maximum," vzkázal příznivcům Slavie Toleski. Před svým působením v Mostě oblékal dres německého Burghausenu a předtím hrál tři roky v klubu Rabotničky Skopje.

Reklama

Související témata: