Hlavní obsah

Fotbalista Fillo jde z Plzně do norského Stavangeru

Jedenadvacetiletý fotbalový reprezentant Martin Fillo přestoupil z Viktorie Plzeň do Vikingu Stavanger. Osminásobný mistr norské ligy zaplatí za ofenzivního hráče zhruba dva milióny eur (asi 50 miliónů korun).

Článek

"Dnes byly definitivně dohodnuty podmínky přestupu a Martin Fillo se tak stává hráčem Stavangeru," uvedl ve středu generální manažer Viktorie Plzeň Zdeněk Kořínek na oficiálních stránkách plzeňského klubu.

Fillo má za sebou dvoudenní návštěvu ve svém novém působišti. "Jsem moc rád, že to vyšlo. Měl jsem možnost vidět město, stadión, mluvit s trenérem. První dojmy byly skutečně skvělé, těším se," prohlásil reprezentant do 21 let, kterého se před dvěma lety snažila získat Sparta Praha. Do Norska se vrátí už jako nová posila Stavangeru po Novém roce. "Odlétám 2. ledna. Ještě se uvidíme na Christmas Time, kam určitě zamířím," řekl Fillo.

V 80 zápasech 20 branek 

Plzeňský odchovanec dosud odehrál v první lize 80 zápasů, ve kterých si v dresu Viktorie na své konto připsal 20 branek, pětkrát se trefil v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže. Viking skončil v loňském roce na třetím místě. Norskou ligu si letos zahrál český útočník Zbyněk Pospěch v dresu Odd Grenland, ani on však nedokázal udržet tým v nejvyšší soutěži.

Plzeň by mohl v zimní přestávce opustit také brankář Michal Daněk. Gólman, jenž byl povolán Karlem Brücknerem do národního týmu na závěrečné kvalifikační zápasy se Slovenskem a na Kypru, se byl v závěru minulého týdne podívat v Birminghamu na vedoucím tým druhé anglické ligy West Bromwich Albion, který se o českého gólmana zajímá.

Reklama