Hlavní obsah

Novým asistentem trenéra v Českých Budějovicích se stal Vácha

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Vedení fotbalistů Českých Budějovic rozšířilo před vánočními svátky realizační tým. Novým asistentem hlavního trenéra Františka Straky bude Karel Vácha, někdejší útočník Jihočechů, pražské Slavie nebo slovenské Petržalky.

Článek

Vedení klubu tak v sezóně provedlo už druhou změnu na trenérských postech. V průběhu podzimu vystřídal hlavního trenéra Františka Cipra jeho jmenovec Straka, který nyní získal dalšího spolupracovníka. "Byl jsem osloven po konci podzimní sezóny. Na práci se strašně moc těším, beru to jako skvělou příležitost vrátit se do velkého fotbalu," uvedl Vácha na klubovém webu.

Ve své hráčské kariéře na jihu Čech dlouhá léta působil, oblékal i dres Slavie, rakouského Innsbrucku a s aktivním profesionálním fotbalem se rozloučil v Petržalce. V roli asistenta kouče se sedmatřicetiletý Vácha v Dynamu představil už v sezoně 2005/06, naposledy vedl jako hlavní trenér sousední Hlubokou v krajském přeboru.

Dosavadní asistent Jiří Jurásek od jara převezme dorost. Váchu ovšem čeká podobně jako sportovního manažera Bohemians 1905 Zbyňka Bustu studium trenérské profesionální licence, a tak v této době zůstane Jurásek u A-týmu.

Českobudějovičtí usilovně hledají i hráčské posily. Po návratu Litevce Tomase Radzinevičiuse do Liberce potřebuje Dynamo zacelit hlavně mezeru v útoku.

Reklama

Související témata: