Hlavní obsah

Slavia získala další posilu - obránce Hainaulta z Mostu

Po makedonském útočníkovi Goče Toleském míří do pražské Slavie další mostecký fotbalista. Kádr podzimního mistra pro jarní sezonu posílí kanadský reprezentační stoper Andrew Hainault, který se červenobílým upíše na půlroční hostování. O jednání mezi kluby informoval mostecký šéf Petr Kabíček, podle něhož je transfer uzavřený a zbývá doladit pouze blíže nespecifikovanou drobnost.

Článek

Slávistické vedení Severočechy poprvé oslovilo už před čtrnácti dny. "Teď přes Vánoce jsme jednání přerušili, protože hráč je na dovolené. Začneme opět po Novém roce. Předpokládám, že dojde k uzavření dohody a Hainault odejde na půlroční hostování," prohlásil dopoledne Kabíček.

Později potvrdil, že chystanému transferu už nic nezabrání. "Podle mě je to určitě uzavřené, zbývá doladit maličkost, kterou není třeba příliš komentovat. Všechno je tak, jak má být, po příjezdu pana (ředitele Slavie Petra) Doležala z dovolené to podepíšeme," řekl mostecký šéf, který podle vlastních slov chystá přivést jako náhradu za Kanaďana jednoho zkušeného stopera.

Hainault se stane druhou zimní posilou slávistů, která přišla z posledního celku tabulky Mostu. Ještě před svátky se vedení pražského celku dohodlo na dvouleté smlouvě s opcí s makedonským kanonýrem Toleským. Naopak po konci podzimní části odešel ze Slavie do Anderlechtu Brusel zkušený útočník Stanislav Vlček.

Pro jednadvacetiletého Hainaulta bude Slavia druhým evropským působištěm. Do Mostu přišel na jaře 2006, předtím hrával v zámoří v St. Louis nebo Montrealu. V nejvyšší soutěži odehrál celkem 46 zápasů, jediný gól si připsal hned v úvodním utkání české ligy proti Slovácku. Mladý stoper patří do širšího kádru kanadské reprezentace, v závěru letošního podzimu jej trápila zranění.

Reklama

Související témata: