Hlavní obsah

Olomouc pouští tři fotbalisty na hostování do druhé ligy

Tři fotbalisty, kteří momentálně nemají místo v ligovém kádru, uvolní Sigma Olomouc na hostování do druholigových klubů. Stoper René Formánek se po dlouhodobém zranění kolena bude na jaře rozehrávat v Třinci, útočník David Rojka vyztuží ofenzivu Sokolova a záložník Jiří Gába vypomůže Jihlavě

Článek

Odchodů však bude daleko více, širší kádr v příštím týdnu opustí zřejmě i další hráči. Záložník Martin Pulkert a gólman Jan Vojáček koketují se zahraničním angažmá, dlouho se na Hané neohřeje ani krajní obránce Martin Knakal, který do Olomouce zamířil v průběhu podzimní části z řeckého Xanthi. "Manažer mu rozjednává angažmá v Praze," řekl na olomouckém oficiálním serveru sportovní ředitel Jiří Kubíček.

Sigma se na jaře bude muset patrně obejít i bez brazilského špílmachra Melinha. O jeho odchodu se spekuluje už delší čas, podle aktuálních informací jeho agent vyjednává s několika ruskými zájemci. Naproti tomu v kádru setrvá Melinhův krajan Bueno, který měl skončit, ale nakonec se dohodl na nové smlouvě.

Olomouc zahájí zimní přípravu 3. ledna. "Všichni tři Brazilci, tedy Melinho, Rossi a Bueno, třetího ledna dorazí. Ale u Melinha není vyloučeno, že se hned čtvrtého přesune jinam," uvedl Kubíček.

Reklama

Související témata: