Hlavní obsah

Guľu v Opavě dojali fanoušci. Chce jim dát výhru i ve své premiéře v Plzni

Plzeň

Premiéra mu vyšla, na úvod ligového jara dovedl fotbalovou Plzeň k výhře na půdě Opavy (3:0). V sobotu zažije nový kouč Viktorie Adrian Guľa první zápas v Doosan Areně. „Moc mě potěšila reakce našich fanoušků v Opavě. Jeli velkou dálku, stáli při mužstvu. A pak ta závěrečná děkovačka... To jsou pro mě silné věci. Jsem v Plzni krátce, máme za sebou jeden soutěžní zápas. O to víc se na domácí utkání těším," říká Guľa před duelem s Příbramí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Plzně Adrián Guľa ligovou premiéru na lavičce Viktorie hodně prožíval.

Článek

Podstatou pro něj bylo dobře odstartovat jaro. Nejen výsledkově, ale i výkonnostně. Což se z větší části povedlo. V sobotu na to hodlá se Západočechy navázat. „Jsou věci, o které se lze opřít. Ale i ty, které musíme do dalších zápasů zlepšit. Chceme každopádně znásobit, že jsme po delší době vyhráli venku. Aby nešlo o polotovar, ale abychom z toho vytěžili maximum," podotýká slovenský trenér.

V tabulce poslední Středočeši odstartovali jaro čtyřbrankovou prohrou v Jablonci, také v Plzni budou v rolích outsiderů. „Postavení v tabulce nehraje roli, musíme hrát na maximum každý zápas. Opava ukázala, že tyto týmy jsou nebezpečné, pokud dáte nohu z plynu," varuje Guľa.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jean-David Beauguel a trenér Plzně Adrián Guľa.

Oproti zápasu v  Opavě bude postrádat dva hráče. Hlouška, který je po operaci ramene, a vykartovaného Kayambu. Navíc není jisté, jestli bude mít k dispozici alespoň jednoho z dvojice Čermák-Limberský, kteří se zranili v generálce s Krasnodarem. Pokud by se Limberský nedal dohromady, vypadli by Guľovi oba leví krajní obránci.

„Rozhodně je to nepříjemná situace, ale umíme si s ní poradit. Flexibilita některých kluků je velká, umí hrát na více postech. Věřím, že David a jeho rehabilitace bude tak rychlá, že bude k dispozici a nebudeme do toho muset vstupovat. Skvělé ale je, že v plné zátěži už je Čermák," uvádí Guľa.

„Od prvního dne týmu deklaruju, že potřebujeme každého chlapa. Asi už to nebudu říkat, abych nepřivolával absence. V Opavě ovšem nebyla podstatná jen sestava, která zápas rozehrála, ale i ta, která ho dohrála. V Plzni to není o náhradnících, ale o hráčích, kteří jdou od začátku a o těch, kteří mužstvu pomůžou během zápasu," dodává kouč Viktorie.

Reklama

Související témata: