Hlavní obsah

Karviná je na jaře stoprocentní. Udělali jsme jen dva kroky, míní trenér Jarábek

Na podzim Karviná na svém stadionu v lize nevyhrála ani jedno utkání a v jedenácti zápasech vstřelila devět gólů. Jarní část Fortuna ligy zahájila dvěma zápasy doma a po utkáních proti Zlínu a Teplicím má v tabulce o šest bodů více při skóre 5:0.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Karviné Juraj Jarábek se raduje po skončení zápasu.

Článek

„Takhle chceme hrát, ne jako na podzim, kdy jsme doma rozdávali," radoval se karvinský Ondřej Lingr, jenž byl u všech tří gólů do sítě Teplic. První vstřelil, před druhou brankou propustil centr Ba Louy zakončujícímu Taiwovi na zadní tyč a na třetí branku Janečkovi přihrál.

Všechny tři góly dala Karviná v prvním poločase, což se ji povedlo teprve podruhé v prvoligové historii. „Ondra není typický útočník, ale odvádí vepředu neuvěřitelné penzum práce. Vidím v něm velký potenciál. Myslím, že si na novou roli zvyká docela dobře," chválil jej trenér Karviné Juraj Jarábek, který reprezentanta do 21 let vysunul ze zálohy až na hrot vedle Abdulrahmana Taiwa a Adriela Ba Louy.

„Hrajeme teď jinak. Bez klasického útočníka a vysoko soupeře napadáme. Makáme na tom každý den, dostáváme to do sebe a tahle hra nám sedí," řekl Lingr.

Karviná v úvodních dvou kolech neinkasovala, soupeřům navíc dovolila jen sedm přímých střel na branku. „Bez dobré obrany neexistuje dobrý tým. Zvykáme si na nový systém a tyhle výhry jsou teprve prvními dvěma kroky na dlouhé cestě," krotil euforii Jarábek, který porazil Teplice v lize jako první karvinský kouč. „To je jenom statistika. Čísla a mety jsou od toho, aby se překonávaly," pousmál se Jarábek.

Hejkal se podivoval na kartami

Zatímco slovenský vládce karvinské lavičky si vstup do jarní části může užívat, teplický Stanislav Hejkal totéž říct nemůže. Po druhé jarní porážce byl pořádně rozčarovaný. A nejen z toho, co jeho svěřenci na hřišti předvedli.

„Utkání dopadlo příšerně. Prohráli jsme, a ještě jsme přišli o dva vykartované hráče," poukázal Hejkal na to, že proti Liberci se bude muset příští sobotu obejít bez vyloučeného Marečka i Jakuba Mareše, který viděl osmou žlutou kartu.

„Druhou žlutou pro Marečka pochopím, i když tam byla velká ochota rozhodčího mu ji dát. Ale Mareš? Má sedm žlutých a při první příležitosti nám ho vykartují. Signalizuje to nějaký projekt," soptil Hejkal, jehož tým dostal podruhé v řadě tři góly už do poločasové přestávky.

„Připravovali jsme se na to, jak bude Karviná hrát, přesto nám dali lekci v pohyblivosti i v nasazení. Nám chyběla kvalita, vůbec jsme neměli balon. Uprostřed jsme to chtěli uhrát fotbalově, ale záložníci nedobírali hráče a z toho jsme dostali góly. A Schejbalova chyba před druhým gólem? K tomu se ani nebudu vyjadřovat," kroutil hlavou Hejkal.

Reklama

Související témata: