Hlavní obsah

Přestup před svatbou, zápas po porodu. Gólman Sparty je na hektiku zvyklý

Praha

Všechno zvládl, až na konečný výsledek. Když na Hané nastupoval v neděli mezi tyče, diváci netušili, jak hektické prožil poslední hodiny. Brankář Milan Heča dorazil za týmem až večer před zápasem. V sobotu mu manželka Dana porodila dceru Beátu, druhý den pak odchytal utkání s Olomoucí, při kterém fotbalovou Spartu několikrát podržel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Milan Heča prožil hektický víkend.

Článek

Stal se poprvé otcem. Na oslavu však neměl čas, musel rychle naklusat do branky.

„Malá se narodila v sobotu brzo ráno. Měří 47 centimetrů a váží necelá 3 kila. Bezprostředně po narození dítěte jsem nad zápasem moc nepřemýšlel. Byli jsme domluvení, že přijedu za týmem večer," líčí Milan Heča na klubovém webu.

„Věděl jsem, že budu nachystaný. Při zápase jsem se cítil v pohodě. Nevím, jestli je to porodem, ale byl jsem v klidu, že už to máme za sebou. Výkon nehodnotím, ale mrzí mě výsledek. Kdyby se vyhrálo, měl by víkend skvělou tečku," poukazuje novopečený otec na porážku 0:1 při premiéře nového kouče Václava Kotala.

Všechno se točí kolem fotbalu

Osmadvacetiletý gólman si už zvykl, že zásadní události v běžném životě prožívá ve spojitosti se Spartou.

Jako v červnu 2018.

„Když člověk hraje fotbal, všechno se kolem něj točí. Přestup do Sparty jsem řešil dva dny před svatbou. Takhle to chodí... Jsou to ale příjemné starosti," usmívá se brankář.

Těší se na nový rodinný život. „Člověk přijde domů a na fotbal může na chvilku zapomenout. Doma mě teď čekají jiné starosti. Můžu být víc v klidu," kvituje Heča.

Reklama

Související témata: