Hlavní obsah

Probůh, obránce hlídá vzduch! Sparta ještě nedosáhla na své dno

Praha

Zase se spletli. Tápající Zlín se jevil jako ideální soupeř, na němž by se mohli konečně chytit. Jenže fotbalisté pražské Sparty nedokázali porazit ani Ševce. Déle jak hodinu hráli bez vyloučeného Mandjecka o deseti, a přestože dvakrát vedli, uhráli jen remízu 2:2. „V oslabení jsme ukázali týmovost, dvě situace jsme bohužel nezvládli,“ lituje stoper Dávid Hancko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdrcený sparťanský obránce Dávid Hancko po utkání se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Takhle nějak vypadá dno. Letenští si ovšem nemohou být jistí, že nebude ještě hůř. Na jaře sice poprvé skórovali, vyhrát však ještě stále nedokázali.

A teď je čeká těžká šňůra zápasů. Ve středu čtvrtfinále poháru s rozjetým Baníkem, pak duely s ligovými lídry. Derby na Slavii a doma s Plzní...

Hned pohárový zápas je klíčový. Jen triumf v MOL Cupu může Spartě aspoň částečně zachránit sezonu.

„Pro nás je teď každý zápas klíčový, musíme se soustředit na 120 až 130 procent. Vůbec nechci říkat, že zásadní je Baník," nesouhlasí kapitán Martin Frýdek.

„Každopádně je lepší, že nemáme moc času se babrat v minulých zápasech. Doma už musíme před vlastními fanoušky zabrat. Musíme jim poděkovat, že navzdory naší situaci jich nás přišlo podpořit pořád dost," poukazuje obránce Dávid Hancko.

Kdepak psychika, hrubé chyby!

Kouč Václav Kotal naskočil po odvolání Václava Jílka do rozjetého vlaku. A často se nestačí divit, co jeho svěřenci předvádějí.

„Třeba postavení hráčů je pro mě naprosto zásadní, ale kluci při něm často chybují. Nemůže se přece vzhledem k rozestavní Zlína stát, aby náš obránce hlídal vzduch," kroutí hlavou přísný trenér, který si na taktice potrpí.

„Současná situace mužstva není vůbec o psychice, ale o hrubých chybách. Zase jsme je udělali a dostali z nich góly," láteří Kotal.

Dočkala nechal tentokrát odpočinout. Už jen vzhledem k Mandjeckově vyloučení však bude muset sestavu zase měnit.

„Když je řeč o těžké sérii, všichni další soupeři však na jednu stranu chtějí hrát fotbal. V Olomouci to taky bylo koukatelné. V jakémkoliv zápase máte nějakou filosofii. Pak jde o to, jak ji hráči dokážou realizovat. Když uděláte chyby, prohrajete s kýmkoliv... Celkem základní věci budeme muset klukům dál vysvětlovat," hledí Kotal k sérii pravdy.

Reklama