Hlavní obsah

Zlín - Sparta 0:2Sparta po třinácti letech vyhrála ve Zlíně a přiblížila se Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Slepička 0 : 1
50. Vacek 0 : 2

ZLÍN

Sparťanští fotbalisté dokázali po třinácti letech vyhrát ligový zápas ve Zlíně a nastartovali svou slibovanou stíhací jízdu za vedoucí Slavií, které se po sobotním vítězství 2:0 přiblížili na dva body. Sparťané v utkání na těžkém zmrzlém terénu dominovali, domácí se dostali do hry až v závěru zápasu, nicméně průběh dál kontroloval jejich soupeř.

Článek

Ve Zlíně napadla po ránu slabá vrstva sněhu, kterou sice pořadatelé odklidili, ale na trávníku zůstaly nebezpečné zmrazky, které značně ztěžovaly pohyb hráčů. Zlín ale nedokázal z domácího prostředí nic vytěžit, sparťané brzy převzali otěže hry a už v sedmé minutě vystrašil Matušovič ránou z 25 metrů nerozehřátého brankáře Baránka.

Domácí se rozehrávali pomaleji, jako by je brzdilo mrazivé počasí. Když se ale po čtvrthodině probudili, stálo to za to: Musil z 20 metrů vyslal přesnou ránu do rohu branky, ale Grigar svůj tým podržel.

A pak se už hrálo jen podle not obhájce titulu, který od 20. minuty dostával domácí obranu stále více do úzkých. Jen skvělý Baránkův zákrok uchránil Zlín od první pohromy po kombinační akci, na jejímž konci byl střílející Vacek.

Sparťanský mladík sice napoprvé v šanci zklamal, ale jinak si ve středu zálohy počínal výtečně a s kolegou Huškem zcela zastínili zkušenější spoluhráče. Právě zkušenost ale nakonec přinesla hostům vedení: Voříšek se na pravé straně uvolnil, dostal míč ke Slepičkovi a jeho pohotová rána levačkou z hranice šestnáctky zapadla do sítě.

Od té chvíle pražský klub už promrzlou zlínskou Letnou zcela ovládl. O poločase se sice jeho fanoušci v hledišti poprali s policisty, hráči se však ukazovali v daleko lepším světle. Hned od změny stran se natlačili před Baránka a v 50. minutě přišlo rozhodnutí v podobě druhé branky. Kadlec prošel kolem dvou soupeřů, našel uvnitř šestnáctky Vacka a ten s přehledem vstřelil při sparťanské premiéře svůj první gól.

Od té chvíli se začaly z hlediště na domácí tým snášet stále častější výlevy rozzlobených fanoušků, kteří ale na svou nespokojenost v 59. minutě málem zapomněli. Střídající Žůrek totiž dostal míč před branku, kde se balon odrazil od Kroči a Grigar měl co dělat, aby míč na ledovce zkrotil.

Hosté mohli svoji výhru definitivně pojistit dvacet minut před koncem, avšak Slepička sám před Baránkem selhal. Jenže ani potom už neměli hosté s udržením cenné výhry potíže, a to ještě deset minut před koncem rozhodčí Jílek neodpískal penaltu za Baránkův zákrok na Koláře, po kterém musel záložník střídat.

Tescoma Zlín - Sparta Praha 0:2 (0:1)
Branky: 31. Slepička, 50. Vacek. Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Gallo. ŽK: Šmahaj, Kraus - Slepička. Diváci: 5012.
Zlín: Baránek - Zúbek, Kroča, Zbožínek, Penner - Musil (52. Žůrek), Vrtělka, Šmahaj (80. Baranyai), Malár (57. Kraus) - Vyskočil, Pacanda. Trenér: Hoftych.
Sparta: Grigar - Voříšek, Sivok, Řepka, Kadlec - Hušek - Kulič, Vacek (80. Kladrubský), Horváth, Matušovič (76. Kolář, 85. Limberský) - Slepička. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články