Hlavní obsah

Sparta v mrazu zlomila zlínské prokletí

Karel Felt, Viktor KnapSport.czPrávo

Třináct let trvající ligové prokletí Sparty na zlínské Letné je zlomeno. Poprvé od května 1995 si sparťané v sobotu večer odváželi tři body. Zaslouženě, protože v mrazu a na zmrzlém terénu byli lepší, což uznali i domácí. Jeden z domácích sponzorů slíbil střelci vítězného gólu litr slivovice. Ten dostal Miroslav Slepička za trefu v první půli. Kamil Vacek výhru po změně stran ještě pojistil.

Článek

„Žádné slavení nebude. Není důvod. Tohle byl první zápas, ještě dalších třináct kroků musíme k obhajobě udělat. Dnes jsem byl spokojen nejen s výsledkem, ale i s předvedenou hrou,“ liboval si kouč Michal Bílek, který pochválil celý tým za bojovnost, fanoušky za podporu a Kamila Vacka, který nastoupil poprvé v lize za Spartu, za parádní premiéru, okořeněnou gólem.

„Michal Kadlec mi dal perfektní míč. Zpracoval jsem si ho a soustředil se, abych trefil bránu. Kolem mne bylo dost lidí. Nechtěl jsem to zkazit, jako tu obrovskou šanci v první půli,“ popsal svoji trefu Kamil Vacek, nejlepší hráč na hřišti.

„Před zápasem jsem byl trochu nervózní, ale kluci mi pomohli. S Pavlem Horváthem jsme si vyšli vstříc, on mi radil, kam mám chodit, víc jsem si hlídal pravou stranu,“ dodal Vacek, který naposledy nastoupil v ligovém zápase za Bielefeld před dvěma roky.

Reklama

Související témata: