Hlavní obsah

Druhý jarní krach Slavie. Zkušení musí začít hrát jako na podzim, posteskl si Trpišovský

Rozpačitý vstup do jarní fáze nejvyšší soutěže prožívá Slavia. Ze tří zápasů dvakrát prohrála. V neděli podlehla Slovácku na jeho stadionu, hned v prvním kole po zimní pauze svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského padli v konfrontaci s Bohemians. Šestnáctibodový náskok po dvaceti kolech se tak smrskl. Druhá Plzeň je nyní zpět o deset bodů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Slavie Ondřej Kolář inkasuje druhou branku v utkání se Slováckem.

Článek

„V Uherském Hradišti jsme podali lepší výkon než proti Bohemce. Do prvního inkasovaného gólu jsme měli nadějná přečíslení. Jenže finální přihrávkou jsme nenalezli správného hráče, případně jsme byli u balonu o krok později," přemítal Jindřich Trpišovský, trenér Slavie, když jeho svěřenci podruhé během jara vyšli bodově i střelecky naprázdno.

„Pokud venku hrajeme dobře a inkasujeme, výkon některých kluků jde dolů. Typickým příkladem byl Oscar. Když se mu za nepříznivého stavu něco povedlo, bylo ho plné hřiště. Ale jakmile něco zkazil, deset minut nebyl vidět. Hráči si musí zvyknout, že oblékají dres Slavie, proti které je každý soupeř mnohem koncentrovanější," krčil rameny Trpišovský.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Petar Musa ze Slavie a Vlastimil Daníček ze Slovácka.

„Všichni jsme nohama na zemi. Víme, v jaké jsme pozici. Zkušení hráči ale musí začít hrát jako na podzim. Strhnout mužstvo, když se v utkání nedaří. Musí prostě vzít situaci na sebe. Umí hrát pod tlakem, je pro ně snadnější zvládnout vypjaté situace ve srovnání s kluky, kteří toho tolik neodehráli," citoval Trpišovského server slavia.cz.

Ligový lídr během zimní pauzy vydatně obměnil kádr. Odešly opory Souček, Hušbauer a Škoda. A nyní se červenobílým nedaří navázat na skvělou podzimní jízdu, kdy Pražané na domácí scéně nepoznali hořkost porážky a oslňovali výkony v Lize mistrů. „Určitě jsme schopní hrát jako na podzim. Jen je prostě nováčků v sestavě hodně a chvíli jim bude adaptace trvat," přemítal Trpišovský.

„Potřebujeme ustálit sestavu. Na Slovácku nás poznamenala absence Petra Ševčíka a Honzy Bořila. Občas se nám rozpadne střed sestavy, jindy máme problémy na krajích. Úkolem je tedy ustálit jádro," vyhlížel Trpišovský nadcházející domácí bitvu se Spartou.

Reklama