Hlavní obsah

Slepička: Kanonýr? To se ukáže až na konci sezóny

Spokojený může být se startem jarní části sezóny Miroslav Slepička. Útočník fotbalové Sparty ve dvou utkáních vstřelil tři góly a přispěl tak velkou měrou k výhrám ve Zlíně a proti Žižkovu. Slepička dotáhl na čele tabulky střelců spoluhráče Libora Doška, na korunku pro kanonýra sezóny přesto nemyslí. "Titul krále střelců by byl třešinkou na dortu, ale neženu se za ním."

Článek

Hrajete v pohodě, střílíte góly, kde nastala změna?

Jsem zdravý a v pohodě. Nesedím na lavičce, ale hraji. Daří se celému mužstvu. Produkujeme atraktivnější fotbal, padá nám to tam a máme i štěstíčko. To je celé.

Říkáte to, jako by vás vysoké vítězství nad Žižkovem ani netěšilo...

Euforii krotíme. Pořád si v kabině říkáme, že cíl je ještě daleko, jdeme zápas od zápasu. V kabině si zakřičíme, poplácáme se po zádech a tím to končí. Už myslíme na další zápas v Olomouci, který chceme také vyhrát. Teď jsme dali šest gólů a nemůžeme si dovolit prohrát na Hané. To prostě nejde.

Tvrdil jste o sobě, že nejste kanonýr. Teď už to neplatí?

Já a kanonýr? To se ukáže až na konci jara. Liga je ještě dlouhá.

V tabulce střelců jste se ale dotáhl na spoluhráče Libora Doška. Neříkejte, že alespoň trochu nemyslíte na titul krále ligových kanonýrů?

Tak to vůbec ne! Je toho před námi ještě hodně. Lepší bude, když každý zápas vyhrajeme a já nedám gól, než kdybych je střílel a nebodovali jsme. Když budu góly dávat a budeme vyhrávat, tak to bude fajn. Titul krále střelců by pak byl třešinkou na dortu, ale neženu se za ním. Kdybych na něj myslel, bylo by to špatné pro mne i pro mužstvo. V hlavě mám jen vítězství Sparty.

Trenér Bílek vás pochválil za předváděnou hru i góly a řekl, že jste jedním z tahounů mužstva. Cítíte se tak?

Každý zápas je jiný, může se to změnit. Zůstávám na zemi. S tím tahounem bych počkal. Jsou tu jiní kluci, například Horváth, Řepka nebo Sivok. Podstatné je, že se daří všem.

Dřív se Sparta, ale i jiná česká mužstva, spokojila s tříbrankovým i nižším vedením a zápas už jen dohrála. Vy jste ale šli za dalšími góly do poslední minuty. Co se změnilo?

Chtěli jsme jich dát co nejvíc kvůli fanouškům i kvůli sobě. Víte, jak to bývá. Vedete 3:0, pak dostanete gól, přijde druhý a je zle. Škoda toho jednoho inkasovaného a dalších neproměněných šancí.

Po jednom z nedělních gólů jste udělal salto, proč ne po obou?

To nemá žádný řád. Když jsem sám, tak ho udělám, když jsou kolem spoluhráči, raduji se s nimi. Hlavně aby bylo těch důvodů ke společné radosti co nejvíc.

Reklama

Související témata: