Hlavní obsah

Dvojité střídání se mi nepovedlo, přiznal teplický Hejkal po remíze

Nezáživná bezbranková remíza na velmi těžkém terénu a před tristní návštěvou. A taky červená karta pro domácího Hyčku v samotném závěru. Takový byl zápas fotbalistů Teplic se Slováckem (0:0). V něm sice Severočeši vydolovali první bod ve třetím jarním vystoupení v lize, ale nijak výrazně si v tabulce nepolepšili. Jejich náskok před čtrnáctou příčkou, která znamená baráž, se naopak ztenčil jen na dva body. Ještě ve středu čeká na Teplice dohrávka s rozjetým Libercem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Igor Paradin z Teplic po odvrácení šance Slovácka. Vpravo Tomáš Zajíc ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Hodně se v Teplicích žehralo na rozbahněné hřiště, které nedovolovalo týmům praktikovat technický fotbal. „Mohla to být jedna z příčin nepřesností, ale Slovácko si s danými podmínkami poradilo lépe, než my. Objektivně musím přiznat, že náš špatný výkon ve druhé půli bych nesváděl na velmi špatný terén," konstatoval teplický trenér Stanislav Hejkal.

Sebekriticky pak zhodnotil svoje rozhodnutí z průběhu druhého poločasu. „Reagovali jsme na sílící tlak soupeře změnou systému i dvojitým střídáním, které se mi nepovedlo. Upřímně řeknu, že hráči, které jsem poslal do hry, nesplnili očekávání," pravil kouč domácích. Po hodině hry odstoupili Ljevakovič s Moulisem a nahradili je duo Žitný - Toutou Mpondo.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Utkání 24. kola první fotbalové ligy: FK Teplice - 1. FC Slovácko, 8. března 2020 v Teplicích. Hlavní rozhodčí Pavel Rejžek (uprostřed) prohlíží videozáznam.

V předešlých dvou ligových utkáních Tepličtí inkasovali po třech gólech - s Olomoucí prohráli 1:3 a v Karviné pak 0:3. „Bohužel branky nedáváme a hodně jsme jich předtím dostali. Tentokrát jsme vzadu udrželi nulu, od čehož bychom se chtěli odpíchnout," poznamenal stoper Jan Shejbal.

Remízu se Slováckem nakonec bral jako alespoň první bodový příspěvek v jarní části sezony. „Na těžkém terénu ubývají síly a třeba rychlonozí hráči, jako byl střídající Milan Petržela ve Slovácku, měli v závěru zápasu výhodu. Naštěstí jsme ho uhlídali. Takže z celkového pohledu jsem rád i za bod," mínil Shejbal.

Svědík na tribuně, tým vedl Palinek

Tým Slovácka vedl z trenérské lavičky asistent Jan Palinek, protože hlavní kouč Martin Svědík pykal za čtyři žluté karty a počínání mužstva sledoval jen z tribuny. A ještě nedávný asistent Michal Šmarda odešel před čtrnáct dny na stejný post do pražské Sparty.

Palinek přijal remízu se smíšenými pocity. „Před zápasem bychom bod brali. Po jeho průběhu ale nemůžeme být spokojeni. Za výkon po přestávce bychom si zasloužili tři body. Naše finální fáze ale nebyla dostatečně kvalitní. Špatně jsme řešili situace na posledních třiceti metrech před brankou soupeře. Na tom musíme zapracovat," vystihl zastupující asistent herní projev Slovácka.

Paaradoxní je, že celek z Uherského Hradiště skóroval v pěti jarních soutěžních duelech jen proti pražské Slavii (2:0), jinak vyšel v lize i v MOL Cupu střelecky naprázdno. Nejblíž k dosažení branky v Teplicích se ocitl střídající Ondřej Zahustel. „Zřejmě tam byla při mojí střele i nějaká teč, ale to mě neomlouvá. Podobné šance se musí proměňovat. Myslím, že velkou tutovku měl i Navrátil. Vzhledem k tomu, jak jsme sahali po vítězství, je škoda, že neodvážíme tři body," shrnul Zahustel.

Reklama

Související témata: