Hlavní obsah

Absence v derby se vyplatila, sparťan si doletěl pro dalšího syna

Praha

Fotbal musel stranou. Pro Spartu bylo samozřejmě nemilé, že šlo právě o derby. David Moberg Karlsson měl ovšem k absenci v Edenu pádný důvod. Záložník se vypravil domů do Švédska asistovat u manželčina porodu. Hráč, jemuž se pod novým trenérem Kotalem nečekaně rychle vrátila forma, se raduje z narození druhého syna Colina. V nedělním ligovém duelu s Plzní už by Karlsson měl být zase k dispozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Moberg Karlsson v derby Spartě chyběl.

Článek

Ještě ve středu si v pohárovém duelu s Baníkem (5:0) připsal jeden gól a jednu asistenci. V neděli by v Edenu určitě nechyběl, důležitý životní moment však dostal přednost. Sparta na Slavii remizovala 1:1 bez švédského záložníka.

Karlsson se určitě vrátí patřičně naladěn. „Gratulujeme Davidovi k narození syna Colina a přejeme spoustu krásných společných chvil s rodinou! A v neděli už zase na hřišti!" hlásí letenský klub na svém twitteru.

Švédovi se po příchodu na Letnou povedlo loňské jaro, podzim pod koučem Jílkem však z jeho strany nestál za nic.

Rodina je v Praze šťastná

Prahu si jeho rodina každopádně oblíbila. „Krásné město. Společensky jsme rádi, že tady můžeme být. Manželka Clara a náš syn Bill (2 roky) navštěvují anglicko-americké předškolní zařízení, jsou velmi šťastní. V březnu navíc očekáváme další přírůstek. Máme hodně návštěv, naučil jsem se trochu česky a skamarádil se s řadou lidí z klubu," líčil Karlsson v prosinci pro deník Aftonbladet.

Pod Václavem Kotalem ožil Švéd fotbalově a zapojil se i do sparťanského baby-boomu. Před duelem v Olomouci mužstvo opustil brankář Milan Heča, jemuž manželka Dana porodila dceru Beátu.

Gólman však nemusel až na sever Evropy, takže zápas na Hané stihl.

Reklama

Související témata: