Hlavní obsah

Baník společně s fanoušky věnovali pozůstalým po střelbě ve FN Ostrava 800 tisíc korun

Už je to téměř čtvrt roku, přesto to stále bolí. Po hrůzném řádění šíleného střelce v ostravské Fakultní nemocnici zemřelo 10. prosince 2019 sedm nevinných lidí a v srdcích příbuzných zůstala spousta bolesti. Mezi těmi, kdo okamžitě přislíbili pomoc, byl i fotbalový klub Baník Ostrava, jenž společně s fanoušky nashromáždil 800 tisíc korun.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostrava Potočný, Azevedo, Kuzmanovič a Šašinka (ilustrační foto)

Článek

Významnou finanční sumu určenou na pomoc lidem, které prosincová tragédie bezprostředně zasáhla, předají dnes před dohrávkou 24. kola proti Mladé Boleslavi (od 18 hodin) zástupci Baníku a jeho fanoušků do rukou ředitele nemocnice Jiřího Havrlanta.

„Víme, že žádné peníze bolest neutiší. Ale snad budou lidem, kteří ztratili v onen den své nejbližší, alespoň částečně k pomoci," řekl ředitel klubu Michal Bělák.

Klub věnoval 150 tisíc korun z výtěžku ze vstupného na utkání se Spartou Praha, které se hrálo o dva dny později. Zareagovali také příznivci, kteří mezi sebou vybrali finanční částku, a tu poskytli klubu, aby ji k celkové částce přičlenil.

„Gesto fanoušků na mě obrovským způsobem zapůsobilo. Znovu jsem pochopil, jak úzce jsou svázáni s Ostravou a s lidmi, kteří v tomto regionu žijí," glosoval počin fanoušků Bělák.

Část osmisettisícové pomoci tvoří prostředky, které mezi sebou vybrali hráči a zaměstnanci Baníku. A v poslední fázi přidal ostravský fotbalový klub také peníze z dražby dresů, v nichž Baník odehrál zmíněné utkání se Spartou.

Reklama

Související témata: