Hlavní obsah

Policie připravuje kvůli fotbalu bezpečnostní opatření

V závěru první fotbalové ligy bude v pohotovosti několik stovek policistů. Policie totiž vyhodnotila sobotní zápasy mezi Libercem a Spartou, Ostravou a Bohemians 1905 a Zlínem a Brnem jako riziková. Na dvě stě policistů bude dohlížet také na souboj Slavie s Jabloncem, který rozhodne o letošním ligovém mistru.

Článek

Kvůli utkání Liberce s pražskou Spartou bude v pohotovosti stovka policistů, které posílí desítky těžkooděnců z Liberce, Děčína, Jablonce a České Lípy a také policisté z doprovodu vlaků. "Samozřejmě se budeme snažit oddělit fanoušky, aby se nedostali k sobě. Ty pražské po skončení zápasu doprovodí policisté až na vlaková a autobusová nádraží, abychom zabránili výtržnostem," řekla v pátek liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Bezpečnostní opatření připravila kvůli možným střetů fanoušků Baníku a pražských "klokanů" i severomoravská policie. Podle mluvčí Soni Štětínské budou policisté zajišťovat především veřejný pořádek, a to od okamžiku příjezdu fanoušků z Prahy na ostravské nádraží. Příznivci Bohemians mají dorazit kolem poledne, policie je bude doprovázet na stadion i cestou zpátky.

Po 14 dnech se na rizikový fotbal opět chystají policisté z jižní Moravy. Utkání mezi Zlínem a Brnem pokládají za nebezpečné jednak kvůli příjezdu radikálních brněnských fanoušků, jednak kvůli negativním zkušenostem z minulých vzájemných utkání těchto celků. Do služby v sobotu nastoupí jak uniformovaní policisté, tak i kriminalisté. Policie počítá s tím, že většina Brňanů přijede do Zlína osobními auty. Tamním občanům proto doporučuje, aby neparkovali v blízkosti fotbalového stadiónu.

Dvě stě policistů bude hlídat hladký průběh fotbalového zápasu mezi Slavií a hostujícím Jabloncem. Pražané nebudou nasazovat speciální pořádkové síly na vlakových nádražích, protože převážná většina jabloneckých fanoušků má do hlavního města dorazit autobusy. Policie očekává příjezd zhruba stovky lidí. Na novém stadiónu v Edenu bude veřejný pořádek přednostně zajišťovat pořadatelská služba; policisté zasáhnou pouze v případě, že by pořadatelé vzniklou situaci nebyli schopni řešit.

Reklama