Hlavní obsah

Zaplněný Eden sledoval boj o titul

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha zakončili letošní ligový ročník po dlouhých letech ve „svém“ Edenu. Podpořit je přišly tisíce fanoušků. Utkání sledoval vyprodaný stadión, v jehož ochozech se tísnilo necelých 21 000 diváků. Většina z nich věřila, že sešívaní v sobotu oslaví titul. K tomu jim stačilo neprohrát s Jabloncem. Po remíze 2:2 získala Slavia mistrovský titul.

Článek

Už dvě hodiny před zápasem se Vršovice plnily lidmi v červenobílých šatech a skandovali oslavné chorály na adresu milovaného klubu. Z přijíždějících tramvají se valily davy k nově vybudovaném multifunkčnímu areálu. Před stadiónem nebylo kvůli množství lidí takřka k hnutí.

Stačila jen malá zmínka o vstupence a hned byl člověk obklopen zájemci o koupi lístku. „Prodáváte lístek, kolik za něj chcete,“ ptal se pohotově jeden z fanoušků, který si vstupenku nestihl včas zakoupit. Všechny lístky byly totiž prodány během devíti hodin v úterý a ve středu. Šťastlivci, kteří si vystáli dlouhou frontu a mohli si lístek zakoupit, se těší, že si po skončení utkání budou moci zakřičet - Mistři, mistři!

„Budu brečet dojetím při i po zápase,“ řekla Sport.cz Iva z Čelákovic, která na tento den dlouho čekala. Asi čtyřicetiletý fanoušek z Poděbrad dorazil s dalšími kamarády v sobotu do Edenu, aby mohl oslavit titul. „Doufám, že se to povede. Bohužel jsem se nedostal na zápas s Oxfordem, ale dnes jsem tu,“ radoval se.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články