Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 2:2Slavia remizovala s Jablonecem a slaví titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Belaid 1 : 0
52. Žofčák 1 : 1
86. Pudil 2 : 1
90. Krejčí 2 : 2

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha si díky remíze s Jabloncem 2:2 zajistili po dvanácti letech ligový titul. Na zbrusu novém stadiónu v Edenu podporováni takřka 21 tisíci diváky si šli od začátku důsledně za svým cílem a diváky bavili atraktivní hrou plnou šancí.

Článek

Obě mužstva nastupovala na hřiště za ohlušující atmosféry. Za vydatného povzbuzování se do první vážnější šance dostali domácí. V deváté minutě se k centru z pravé strany dostal Krajčík a v pádu hlavičkoval Švento, jeho pokus se k nelibosti domácích fandů nevešel mezi tři tyče.

Další nebezpečí se na Špita valilo ve 12. minutě. Šmicer zahrál na housle Klapkovi a přihrál Belaidovi. Ten z první našel Toleského, který se však zamotal do vlastních kliček a přes přesilu se neprobil. Aktivní Šmicer vybídl ve 20. minutě Toleského, kterému se nepodařilo projít přes dva bránící hráče. Odražený balón se ale dostal ke Šventovi, jehož střelu srazil Homola na rohový kop.

Domácí svého soupeře zatlačili před vlastní šestnáctku a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Doposud největší příležitost červenobílí vyprodukovali ve 27. minutě. Obránce Latka se vysunul na hrot útoku a po narážečce se Zdeňkem Šenkeříkem se ocitl tváří v tvář brankáři Špitovi, prostřelit ho však nedokázal.

Po necelé půlhodině hry se do brejku dostal Švento, jeho střelu z hranice vápna zablokovali bránící hráči. Ve 37. minutě se k nebezpečné hlavičce po centru Šenkeříka dostal Toleski, ale mířil nad.

Hosté dokázali dvakrát vyrovnat 

Několik vteřin po začátku druhého poločasu se k odraženému míči před pokutovým územím Slavie dostal Pavel Eliáš a bez větších rozpaků vyslal střelu směrem k Vaniakovi. Jeho rána šla jen o decimetry vedle pravé tyče.

Zaslouženého vedení se slávisté dočkali v 51. minutě. Z trestného kopu se krásně trefil záložník Tijany Belaid. O minutu později však bylo vyrovnáno. Latka chyboval, míč se dostal k Valentovi, který přihrál Žofčákovi. Ten střelou na zadní tyč nedal Vaniakovi šanci.

"Hráli jsme pod tlakem. Byli jsme si vědomi toho, že si to můžeme zkazit pouze sami. Proto jsme také byli dost nervózní. Snažili jsme se hráčům průběžně sdělovat výsledky Sparty, aby se trochu uklidnili," řekl po zápase šťastný kouč Slavie Karel Jarolím.

V 58. minutě se mohl mezi střelce zapsat také Toleski, ale jeho střelu k tyči vyrazil Špit na rohový kop. O čtyři minuty později tleskaly zaplněné ochozy střídajícímu Vladimíru Šmicerovi, jehož nahradil Tavares a na tribunách se rozproudily mexické vlny.

Vaniak se zapotil v 75. minutě, když musel likvidovat pěknou střelu jabloneckého Žofčáka z třiadvaceti metrů. Vedení na stranu sešívaných strhl v 86. minutě střídající Pudil, který prudkou ranou prostřelil Špita. Na konečných 2:2 vyrovnal v 90. minutě střelou zpoza hranice vápna Krejčí.

Slavia díky jednomu bodu za remízu slaví po dvanácti letech mistrovský titul.

Slavia Praha - Jablonec 2:2 (0:0)
Branky: 51. Belaid, 86. Pudil - 52. Žofčák, 90. Krejčí. Rozhodčí: Mikel - Goňa, Kubáň. ŽK: Straka, Žofčák, Klapka (všichni Jablonec). Diváci: 20698.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Latka, Brabec, Hubáček - Šenkeřík (83. Pudil), Belaid, Suchý (76. M. Jarolím), Švento - Šmicer (62. Tavares) - Toleski. Trenér: Jarolím.
Jablonec: Špit - Krejčí, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Valenta (80. Fujerik), Eliáš ( 71. Loučka), Klapka, Žofčák - Straka. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice