Hlavní obsah

Žižkov - Ml.Boleslav 1:0Žižkov se rozloučil s ligovou sezónou výhrou nad Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
78. Kalod 1 : 0

Fotbalisté Viktorie Žižkov se rozloučili s prvoligovou sezónou domácí výhrou 1:0 nad Mladou Boleslaví. Poklidný zápas posledního kola mezi dvěma celky ze středu tabulky rozhodl jedenáct minut před koncem pátým gólem v sezoně Kalod.

Článek

Na Žižkově šlo už jen o čest, ale oba celky se chtěly s letošním ročníkem rozloučit lepším výkonem, než podali před týdnem. Domácí napravovali porážku 0:3 v Jablonci, Mladoboleslavští se zase snažili rehabilitovat za laxní představení proti Slavii.

Hráči se od úvodu nešetřili a na nečekaně ostré souboje doplatil už po devíti minutách útočník Táborský, za něhož musel na hrotu zaskočit dvacetiletý ligový debutant Schubert. Prvního vzruchu se spoře zaplněné ochozy dočkaly až ve 20. minutě, kdy Bartalský neudržel Kyselovu přízemní střelu, ale Řezníček dorazil míč do odkryté branky podle pomezního z ofsajdu.

Středočeši postupem času získávali v průměrném zápase půdu pod nohama. Po půlhodině hry se musel znovu předvést domácí gólman, který vyrazil nebezpečnou Kopicovu hlavičku po rohu Kaliny. Vzápětí se snažil uspět mladík Schubert, jenže Bartalského zblízka nepřetlačil.

Žižkov se probudil až v závěru poločasu. Největší šanci měl v 39. minutě Stracený, jehož pokus z úhlu se snesl až na břevno za překvapeného Šedu, který dostal stejně jako v Teplicích přednost před jedničkou Millerem.

Nepříliš záživná hra s mnoha nepřesnostmi pokračovala i po příchodu z kabin. Žižkovský projev oživil až po hodině hry příchod Švancary. Zvýšená aktivita domácích pak málem přinesla ovoce v 71. minutě, kdy jen těsně hlavičkou minul Kalod po centru Straceného.

Gólové radosti se Viktoria dočkala až za dalších osm minut. Rohový kop Straceného se přes Mougfira dostal ke Kalodovi, který lehkou tečí rozhodl. Hosté už přes závěrečný tlak s několika nadějnými šancemi vyrovnat nedokázali a stejně jako na podzim se Žižkovem prohráli 0:1.

Viktoria Žižkov - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 79. Kalod. Rozhodčí: Kocourek - Ubias, Novák. Bez ŽK. Diváci: 1820.
Žižkov: Bartalský - J. Procházka, Pilař, Besta, Xavier - T. Procházka - Stracený, Tinga (46. Novotný), Kalod (88. Bukač), Moughfire - Demjan (61. Švancara). Trenér: Griga.
M. Boleslav: Šeda - Ševinský, Rolko, Kopic, Kalina - Kysela (64. Mendy), Rajnoch, Opiela, Poláček - Řezníček, Táborský (9. Schubert, 82. T. Sedláček). Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata: