Hlavní obsah

Plzeň - Most 6:2Most se rozloučil s fotbalovou ligou debaklem v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Schut 0 : 1
15. Navrátil 1 : 1
22. Varadi 2 : 1
29. Sylvestre 3 : 1
41. Petržela 4 : 1
49. Varadi 5 : 1
54. Sylvestre 6 : 1
71. Bogdanov 6 : 2

PLZEŇ

V posledním kole první fotbalové ligy porazila Viktoria Plzeň sestupující Siad Most vysoko 6:2. Hosté sice dali první gól, ale pak už jen většinou přihlíželi, jak se rodí debakl. Dvěma góly se v týmu vítězů blýskli Varadi se Sylvestrem.

Článek

Hosté s pěti cizinci v základní sestavě vstoupili do utkání aktivněji. V 8. minutě se šikovně vyhnul ofsajdu francouzský útočník Brandon, v jasné šanci ale vystřelil těsně vedle pravé tyče. O minutu později se odražený míč dostal k Schutovi, který povedenou ranou z osmnácti metrů trefil přesně pravý horní roh branky hájené bezmocně přihlížejícím Ticháčkem.

Další mostecké akce již domácí defenziva stačila odvrátit a v 15. minutě se Viktorii podařilo z první útočné akce vyrovnat. Centr Petržely totiž prodloužil hlavou na malém vápně nedůrazně střežený Navrátil přesně do sítě. Hostující obranná čtveřice se z této chyby nepoučila a ve 22. minutě nechala zaútočit trojici domácích na osamoceného brankáře a Varadi nabídnutou příležitostí nepohrdl. Udělal kličku vybíhajícímu Svobodovi a střelou pod padajícím obráncem Jamrichem otočil na 2:1. Další zaváhání předvedli mostečtí hráči o tři minuty později, hlavičku Navrátila mířící pod břevno ale Svoboda reflexivním zákrokem vyrazil mimo tři tyče.

Poté do šestnáctky vběhl Sylvestre, Jamrich ho srazil a sudí Hrubeš odpískal pokutový kop. Exekuce se ujal sám faulovaný hráč a přesnou střelou k pravé tyči zvýšil na 3:1. Hosté se opět připomněli na své útočné polovině až po půlhodině hry. Aktivní Oboya ale střelou z velkého úhlu Ticháčka nepřekvapil. Ještě před koncem prvního poločasu se po centru Rótha z levé strany dostal ke střele na vzdálenější tyč nabíhající Petržela a nadvakrát. míč uklidil do branky.

Brzy po přestávce mostecká obrana opět zaspala. Důrazný Varadi prošel jejím středem a tváří v tvář Svobodovi nezaváhal. O pět minut později nacentroval neúnavný Varadi do šestnáctky na zadní tyč, kde si míč zpracoval Sylvestre a nádherným lobem zvýšil na 6:1.Pak už tempo výrazně opadlo a domácí začali hrát až příliš pro diváky. Z brejku je mohl potrestat Bogdanov, Ticháček však tygřím skokem jeho umístěnou střelu vyrazil.

Bulharský útočník si vše vynahradil v 71. minutě, kdy rychlou akci hostí zakončil elegantním obstřelením plzeňského gólmana. Závěr zápasu pojali domácí v exibičním duchu. Jediný vzruch přinesl prudký střelecký pokus Sylvestreho. Svoboda mu ale hbitým zákrokem hattrick překazil. Domácí si vysokou výhrou alespoň trochu udobřili diváky volající celých devadesát minut po odstoupení vedení a návratu nedávno odvolaného trenéra Levého.

Plzeň - Most 6:2 (4:1)
Branky: 22. a 49. Varadi, 29. z pen. a 54. Sylvestre, 15. Navrátil, 41. Petržela - 9. Schut, 71. Bogdanov. Rozhodčí: Hrubeš - Hojšík, Jiřík. ŽK: Horský (Most). Diváci: 1580.
Plzeň: Ticháček - Malcharek, Rada, Navrátil, Lecjaks - Petržela (75. Borek), T. Krbeček, Sylvestre, Trapp, Róth (71. Smola) - Varadi (84. Vrzal). Trenér: Krejčí.
Most: Svoboda - Hrečiško (37. Horský), Loos, Jamrich, Čermák - Andrei (58. Hofmann), Schut, Stožický, Oboya - Brandon (69. Šisler), Bogdanov. Trenér: Žák.

Reklama

Související témata: