Hlavní obsah

Červenobílé oslavy titulu v plném proudu

Jan CíchaSport.cz

Fotbalisté pražské Slavie se díky domácí remíze 2:2 s Jabloncem stali po dvanácti letech mistry české ligy. Jejich oslavy začaly prakticky ihned po závěrečném hvizdu. Někteří hráči padli na kolena, jako by tomu nemohli uvěřit, jiní vytvořili hlouček a radostně poskakovali. Stadiónem se ozývalo hromové „Mistři, mistři!“

Článek

Následovalo čestné kolečko a vše se pomalu připravovalo na slavnostní předání medailí a mistrovského poháru. Zaplněné ochozy skandovaly jména jednotlivých hráčů a trenérů. Jako poslední si pro medaili přišel kapitán mužstva Erich Brabec a nad hlavu zvedl pohár pro mistra Gambrinus ligy.

Fotbalisté, již obklopeni davem nadšených fanoušků, se střídali v držení poháru a pili pivo z obrovské sklenice. Následovala společná fotografie před panelem s nápisem: Mistr Gambrinus ligy 2007/08. Všichni hráči a trenéři byli oblečeni do triček s nápisem Mistr ČR 1. GL. Poté si vzal slovo obránce Matej Krajčík a do mikrofonu skandoval oslavné chorály.

Slovenského reprezentanta pak vystřídal kapitán Erich Brabec a z jeho úst zazněla tradiční děkovačka. Té na ploše naslouchalo několik tisícovek sedících fanoušků. „Jsem nadšený, že jsme konečně získali titul. Klukům bych chtěl moc poděkovat, jsou úžasní. Navíc na super stadiónu,“ řekl Sport.cz fanoušek Roman z pražských Vršovic.

Reklama

Související témata: