Hlavní obsah

Baník zahájil přípravu beze změn, chyběli jen Svěrkoš a Mičola

OSTRAVA

Sedmadvacet fotbalistů Baníku Ostrava v pátek nastoupilo ke společné přípravě na novou sezónu. Z loňského kádru chyběl jen reprezentační útočník Václav Svěrkoš a záložník Tomáš Mičola, který úvodní trénink vynechal kvůli bolestem v oblasti krční páteře.

Článek

Hráči třetího celku uplynulého ligového ročníku neměli dovolenou ani tři týdny. Během středy a čtvrtka podstoupili lékařské prohlídky a zátěžové testy, v pátek si poprvé zatrénovali a už v sobotu je čeká v nedalekých Petřkovicích přátelský zápas proti celku z krajského přeboru.

"Začali jsme s přípravou poměrně brzy, z ligových mužstev snad jako úplně první, ale nevidím v tom nic zásadního," řekl novinářům trenér Karel Večeřa.

Můžstvo jej zatím beze změn

Tým se zatím chystá beze změn. Úvodní blok přípravy s mužstvem absolvují také mladí odchovanci Mário Križan, Jan Mucha, Vít Přecechtěl, Radim Blažek, Petr Wojnar a Roman Brunclík, ale během dalších týdnů by v kádru mělo dojít k pohybu. Zájem je o několik fotbalistů, nejblíže odchodu je však asi krajní obránce Petr Čoupek, který má namířeno domů do Brna. "Zatím jsme prakticky kompletní, uvidíme, jak se budou věci vyvíjet v průběhu dalších dnů a týdnů," podotkl Večeřa.

Už v neděli Baník odjíždí na kondiční soustředění do Pozlovic. Na herní stránku bude v polovině července zaměřen desetidenní kemp v rakouském Kapfenbergu, kde se mužstvo střetne se slovinským Mariborem, amatérským celkem SV Stadtwerke Kapfenberg, Panathinaikosem Atény a tureckým Bursasporem.

Program přípravy:
14. června
Petřkovice - Ostrava (17:00)
15. až 21. června
Kondiční soustředění v Pozlovicích
25. června
MŠK Žilina - Ostrava (16:00)
28. června
Ostrava - HFK Olomouc (17:00)
2. července
Ostrava - Třinec (17:00)
5. července
Ostrava - Vítkovice (17:00)
9. července
Ostrava - Fulnek (17:00)
12. července
Ostrava - Maribor (v Rakousku)
14. července
Ostrava - Stadtwerke Kapfenberg (v Rakousku)
17. července
Ostrava - Panathinaikos Atény (v Rakousku)
20. července
Ostrava - Bursaspor (v Rakousku)
26. července
Ostrava - Púchov (17:00)

Reklama

Související témata: