Hlavní obsah

Fotbalový útočník Střihavka po odchodu ze Slavie míří do Ostravy

OSTRAVA

Po ročním působení v Norwichi a Slavii Praha má útočník David Střihavka nakročeno zpátky do Ostravy. Pětadvacetiletý fotbalista, jehož práva vlastní Plzeň, se už k bývalým spoluhráčům z Baníku připojil na kondičním soustředění v Pozlovicích.

Článek

Střihavka na Bazalech prožil nejúspěšnější část dosavadní kariéry. V ostravském dresu během roku a půl nastřílel patnáct gólů a vloni v létě po něm sáhl účastník druhé anglické ligy Norwich. Nyní se Střihavka do Baníku vrací.

"Je to typ poctivého fotbalisty, o kterého bychom měli zájem. Nyní hledáme formu, jakou bychom jej mohli získat, zda by šlo o přestup nebo hostování. Výhodou Davida určitě je, že v Baníku už hrál, zná zdejší prostředí a mají jej rádi i fanoušci. Moc mě potěšilo, že se k nám chce vrátit i on sám," řekl pro oficiální klubový web generální manažer Baníku Verner Lička.

Od svého odchodu z Ostravy Střihavka vypadl z herního rytmu i střelecké pohody. V Norwichi doplatil na špatný vstup mužstva do soutěže a výměnu trenérů. Nový kouč odstavil českého útočníka na vedlejší kolej. Střihavka se proto v zimní přestávce vrátil do české ligy, ale i když ve Slavii se v Poháru UEFA hned uvedl gólem do sítě Tottenhamu, později ho opět zabrzdily zdravotní problémy. Loňská sezona pro něj definitivně skončila v dubnu, kdy si poranil rameno a musel na operaci.

Baník nepřímo dává najevo, že už shání náhradu do ofenzivy. Nejlepší ligový kanonýr Václav Svěrkoš klub po mistrovství Evropy s velkou pravděpodobností opustí. Jeho agent má několik konkrétních nabídek z evropských klubů, ale Ostrava zmrazila přestupová jednání až do návratu fotbalisty z Eura.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články