Hlavní obsah

Případ rebelujícího sparťana Haška nabral na obrátkách. Je volný, jeho smlouvu vyřadili z registru

Kauza sparťanského fotbalisty Martina Haška se dostala do další fáze. Letenský rebel je momentálně volným hráčem, neboť jeho profesionální smlouva se Spartou byla na Strahově zrušena. „Šlo o klasický procesní postup. Podali jsme jednostrannou výpověď, což nám umožňují jak české, tak i mezinárodní předpisy, a požádali o vyřazení hráčovy smlouvy z registru. Na základě toho musela být smlouva vyřazena,“ potvrdila Markéta Vochoska Haindlová, že FAČR skutečně Haškovu smlouvu z registru vyřadila a její klient je tak de facto volným hráčem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Případ Martina Haška nabral na nových obrátkách.

Článek

Teď je pochopitelně na tahu fotbalová Sparta. Ta opakovaně potvrdila, že svůj postoj nezmění a trvá na svém.

Martin Hašek porušil podle šéfů Sparty podmínky profesionální smlouvy, kterou má na Letné uzavřenou. Nejprve tím, že odmítl s mužstvem odcestovat na zimní soustřední do Španělska, takže byl přeřazen do sparťanské rezervy, následně i tím, že se bez omluvy nedostavil na trénink B mužstva.

Čtyřiadvacetiletý sparťanský fotbalista 25. února písemně požádal, aby byl přeřazen zpět do ligového kádru, klubové vedení však po něm chtělo, aby své povinnosti a úkoly plnil v třetiligové rezervě.

„Dne 12. března se hráč nedostavil na trénink B-mužstva," oznámila Sparta a potvrdila, že tentýž den obdržela od Haška zastoupeného Markétou Vochoska Haindlovou jednostrannou výpověď profesionální smlouvy.

„Sledujeme mezinárodní judikaturu FIFA, která určuje trend. Proto jsme zvolili postup, jaký jsme zvolili. Mezinárodní předpisy nám to umožňují," vysvětlila Markéta Vochoska Haindlová, která Haška zastupuje.

„Mezinárodní judikatura totiž neumožňuje bezdůvodně přeřadit hráče do B týmu, dát mu pokutu a postupovat tak, jak Sparta postupovala. Podali jsme proto výpověď z profesionální smlouvy a na jejím základě musela být smlouva mého klienta z registru FAČR vyřazena."

Sparta ovšem platnost výpovědi odmítá. Argumentuje přitom mimo jiné jejím zněním. Samozřejmě se chystá reagovat, takže celá kauza se s největší pravděpodobností dostane do fáze rozhodčího řízení a bude ji posuzovat tříčlenný senát.

„Neodvážím se predikovat, jaká bude reakce Sparty. Navíc by to bylo krajně neprofesionální," odmítá Markéta Vochoska Haindlová spekulovat.

„Teď bude záležet na dalším vývoji. Předpokládám, že koncem týdne budeme mít už víc informací. Výsledek nejsem schopna říct, věřím ale, že pro mého klienta vše dobře dopadne."

Reklama

Související témata: