Hlavní obsah

Podještědské derby táhne i reprezentanty. Doufám, že se kluci předvedou, říká s úsměvem majitel vstupenek Coufal

Liberec/Jablonec

Na stadion se sice fanoušci kvůli pandemii koronaviru nedostanou, ale lístky za 100 korun na nedělní 53. podještědské derby přesto rychle mizí. Lupeny kupují i čeští reprezentanti a bývalí aktéři prestižního duelu. Imaginární zápas si nenechá ujít například Vladimír Coufal či Theo Gebre Selassie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stadion Střelnice v Jablonci, ilustrační snímek.

Článek

„Ten nápad se mi líbí," říká obránce Slavie Coufal. Jde o charitativní akci, na které se jindy nesmiřitelní rivalové Jablonec s Libercem dohodli, když nemohou hrát. Sto procent výtěžku poputuje do Krajské nemocnice Liberec pro boj s nemocí COVID-19. Dosud se vyprodala téměř třetina jablonecké Střelnice.

„Pomůže to potřebným, kteří se v tuto těžkou dobu o nás starají. Vstupenku jsem si koupil, protože k samotnému zápasu i regionu mám pořád určitý vztah," říká Coufal, který za Liberec téměř šest let hrál a v jeho dresu zasáhl do celkem devíti Podještědských derby. „Doufám, že se kluci předvedou a uvidíme dobrý fotbal se spoustou gólů," dodává s úsměvem k zápasu, jaký Střelnice ještě neviděla.

„Derby je jeden z nejdůležitějších zápasů v sezoně. Je vnímám mnohem intenzivněji jak hráči, tak fanoušky. V této chvíli je důležité toto vnímání upřít na lidi, kteří svádí mnohem důležitější zápasy než ty, které se odehrávají na hřišti," vysvětluje bývalý bek Liberce Theo Gebre Selassie. „Člověk tak troškou přispěje na to, aby lidé byli na důležitý zápas lépe připraveni," doplňuje dnes hráč Werderu Brémy, jenž coby hráč nastoupil do šesti duelů mezi Libercem a Jabloncem.

Prodej vstupenek končí původním časem výkopu, tedy v neděli v 15 hodin. „Střelnice sice zůstane zavřená, ale speciální elektronická vstupenka, která vám přijde na e-mail a budete si ji moct vytisknout, poslouží jako stálá připomínka toho, že když to bylo třeba, nezůstali jste v ofsajdu," uzavírají rivalové, které pandemie pro jednou spojila. Kapacita Střelnice je 6018 míst. Sektor hostů je již vyprodán.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články