Hlavní obsah

Vybraní fotbalisté sehrají charitativní turnaj ve videohře FIFA20

Dvanáct vybraných fotbalistů z nejvyšší české soutěže se od soboty zúčastní turnaje v hraní videohry FIFA20. Vítěz rozhodne o tom, kam poputuje 100 tisíc korun, které na boj proti koronaviru věnuje Ligová fotbalová asociace. LFA o tom informovala v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň Luděk Pernica a Jan Kopic v euforii po vstřeleném gólu Liberci na 2:0.

Článek

"Věříme, že si virtuální zápasy ligových hvězd své publikum najdou. Současně díky němu máme možnost na dálku pomoci. Tudíž vítězný hráč zajistí pro svůj klub možnost určit dětský domov či domovy, do kterých z Nadačního fondu LFA Zelený život poputují prostředky na nákup ochranných a zdravotnických pomůcek," uvedl obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

Do akce se zapojí 12 z 16 prvoligových klubů. Vybranými hráči jsou Lukáš Provod (Slavia), Matouš Trmal (Slovácko), Lukáš Železník (Opava), Lukáš Bartošák (Zlín), Karel Knejzlík (Liberec), Jan Matoušek (Jablonec), Vít Beneš (Olomouc), Jan Kopic (Plzeň), Lumír Číž (Ostrava), Jakub Nečas (Bohemians) a Patrik Žitný (Teplice). Turnaj začne v sobotu 4. dubna a vyvrcholí o dva týdny později.

Reklama

Související témata: