Hlavní obsah

Policie stíhá fotbalistu Řezníčka za ublížení na zdraví

Fotbalistu Jakuba Řezníčka z Mladé Boleslavi obvinila policie z ublížení na zdraví. Dvacetiletý prvoligový hráč letos na jaře v Příbrami surově zbil a poté kopl do hlavy jiného mladíka. Podle vyjádření mluvčí příbramské policie Moniky Schindlové hrozí fotbalistovi až dva roky vězení.

Článek

"Zahájili jsme trestní stíhání pro ublížení na zdraví," uvedla Schindlová v pondělním Příbramském deníku. Vedení mladoboleslavského klubu zatím o ničem neví. "Od května nemáme nové informace. Řezníčka zastupuje právník, který nás neinformoval o žádném posunu. Kdyby vše vývoj mělo, informoval by nás," řekl mluvčí středočeského celku Petr Svěcený.

Případ se stal před plaveckým stadiónem v Příbrami. Zbitý mladík skončil na jednotce intenzivní péče s otřesem mozku, pohmožděninami, zlomeninou zápěstí a zlomeninou dolní čelisti. Tu mu museli operovat ve střešovické nemocnici v Praze. Muž byl dva měsíce v pracovní neschopnosti.

Řezníček, autor čtyř ligových branek v 25 zápasech, začal hrát nejvyšší soutěž právě v Příbrami, odkud loni přestoupil do Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: