Hlavní obsah

Griga chce s fotbalisty Žižkova skončit lépe než loni

PRAHA

Prvoligový fotbalový tým Viktorie Žižkov během čtvrteční předsezónní tiskové konference představil vedle nové sady dresů a nového míče také cíle, se kterými do ročníku 2008/09 směřuje. Slovenský trenér Stanislav Griga chce s týmem skončit lépe než loni, kdy se Viktoria umístila desátá. Vedení klubu chce od týmu 45 bodů. „V tabulce pravdy bychom rádi skončili kolem nuly,“ vyslovil před novináři přání prezident klubku Luděk Vinš.

Článek

Viktorce se povedl poslední přípravný duel proti týmu německé bundesligy Energii Chotěbuz. Tu žižkovský tým na svém trávníku rozdrtil vysoko 6:0. „Jednalo se spíše o rezervu, ale i tak nás výsledek samozřejmě potěšil, určitě ho nepřeceňujeme. Byli jsme hlavně rádi, že nám na hřišti vycházeli akce jak do ofenzivy, tak do defenzivy,“ poznamenal k úspěšné ligové generálce kapitán Viktorky Luděk Stracený.

Právě hlavně na defenzivě musel tým kouče Grigy před létem zapracovat, se 48 inkasovanými góly byl celek z Žižkova druhý nejhorší v lize. Obranu Viktorie tak před sezónou posílil zkušený stoper Petr Gabriel, jenž přišel z německého Bielefeldu. „Hodně si od Gabriela slibujeme . Je pravda, že osmačtyřicet obdržených branek bylo v minulé sezóně neskutečně moc,“ přiznal trenér Griga.

Naopak k ofenzivním výpadům byl měl pomoci středopolař Martin Vozábal, který do pražského celku přestoupil z Českých Budějovic. Za největší oslabení v letní přestávce lze jednoznačně považovat odchod záložníka Ondřeje Kušníra. Ten již ve středu pomohl v dresu Sparty pomohl k výhře 1:0 ve druhém předkole Ligy mistrů na půdě moldavského Tiraspolu.

Stracený si podobu venkovních dresů s AC Milán nepřipouští

„Kušnír byl klíčový hráč, nyní bude důležité, aby noví hráči kvalitu do mužstva přinesli,“ podotkl Griga. „Naše všeobecná filozofie byla přivést jak zkušené hráče, tak i talentované. To co klub v minulé sezóně nejvíce trápilo, byla pozice ofenzivního záložníka. Na ten post se nám podařilo přivést Martina Vozábala. I útok jsme posílili, když jsme angažovali gólového hráče Riste Naumova,“ doplnil kouče sportovní ředitel klubu Pavel Kuka.

Novinkou u týmu Viktorie je sada venkovních dresů, které v kombinaci červenočerných svislých pruhů připomínají tradiční dresy trnavského Spartaku nebo slavných AC Milán. „Venkovní dresy se mi obzvlášť líbí, bylo by dobré, kdyby nám k nějakým bodům ze soupeřových hřišť pomohly,“ přeje si na závěr špílmachr Stracený.

Reklama

Související témata: