Hlavní obsah

Rebel Hašek odkopl Spartu, teď se domluvil s evropským velkoklubem

Praha
Aktualizováno

Neztrácí čas. Záložník Martin Hašek, který dal výpověď fotbalové Spartě, se podle tureckých médií dohodl na angažmá s Besiktasem Istanbul. Zprávy z Turecka tvrdí, že s aktuálně pátým týmem přerušené Süper Lig dosáhl zásadní shody. Letenský rebel je de facto volným hráčem, FAČR vyřadila jeho smlouvu z registru. Sparta se ovšem brání a podniká právní kroky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek už se Spartou nepočítá, chce do Turecka.

Článek

Sparta doufá, že případ ještě neskončil. Platnost výpovědi odmítá a upíná se k rozhodčímu řízení, během něhož bude spor posuzovat tříčlenný senát.

Martin Hašek nicméně nelení. Změnil agenta a rýsuje se mu atraktivní angažmá ve velkém klubu, který zaměstnává hráče z celého světa.

„Besiktas Istanbul se již chystá na příští sezonu. Nyní dosáhl zásadní dohody s českým záložníkem Martinem Haškem, který ukončil smlouvu se Spartou Praha," hlásí třeba turecký server Fanatik.

Volní hráči lákavým zbožím

Haškova válka se Spartou začala koncem ledna, kdy syn letenské legendy odmítl odcestovat s týmem na soustředění do Španělska. Hašek chtěl do Izraele a angažmá v Maccabi Haifa se zdálo být rozumným řešením pro obě znesvářené strany.

Sparta sice transfer nakonec schválila, jenže Hašek ve finále odmítl podepsat smlouvu, kterou si v Haifě domluvil... Izraelský klub oznámil, že svou nabídku pro hráče zvyšovat nebude a jednání ukončil.

Turecko teď patří mezi země nejvíce postižené pandemií koronaviru. Fotbalové kluby během nucené pauzy musí řešit utahování opasků, takže ligu nejspíš opustí velká jména.

A bohaté kluby se logicky zaměří na volné hráče. Také proto Besiktas kápl na Haška, který dal ve Spartě výpověď.

Tureckým zájemcům se ukázal i na začátku sezony během druhého předkola Evropské ligy proti Trabzonsporu.

Reklama

Související témata: