Hlavní obsah

Hotovo! Fotbalová Plzeň má dvě velké posily

neu, rjmSport.cz

Spekulacím je konec, je hotovo. Fotbalová Plzeň získala dva exžilinské trumfy. Západočeský klub a momentálně druhý tým Fortuna ligy se dohodl na angažmá se záložníkem Miroslavem Káčerem a českým obráncem Filipem Kašou. Oba hráči na konci března dostali výpověď v Žilině, která je v likvidaci. Teď si mohou oddechnout, protože našli nové působiště. „V obou případech už došlo k dohodě," řekl pro Sport.cz zdroj blízký vedení Viktorie. Západočeský klub příchod posil zatím nekomentoval.

Foto: Archiv Filipa Kaši

Český obránce Filip Kaša (vlevo) v dresu Žiliny.

Článek

Potvrzují se tak informace Sport.cz, který příchod českého stopera Kaši a některého z jeho spoluhráčů do Plzně avizoval před několika dny. S 26letým Kašou na západ Čech nakonec míří slovenský záložník Káčer.

„Miro je nadstandardní hráč, je o něj velký zájem i ze zahraničí. Plzeň je jedna z možností, kde by mohl v kariéře pokračovat," řekl Sport.cz Karol Kisel ze společnosti K2K Sports Entertainment, která 24letého Káčera zastupuje.

Vzhledem k dlouhodobému a úspěšnému působení plzeňského kouče Adriana Guľy v Žilině bylo nasnadě, že některého z bývalých svěřenců, kteří se po výpovědi stali volnými hráči, přetáhne do Viktorie. Kromě Káčera sáhl také po Kašovi.

Premiéra až v nové sezoně

„O Filipovi kluby věděly dřív, původní kontrakt mu končil letos v prosinci. Teoreticky se mohl jeho případný transfer řešit v létě s menším odstupným. Krokem Žiliny je cesta o něco jednodušší," uvedl před pár dny Kašův manažer David Nehoda ze společnosti Nehoda Sport. Celá věc nabrala rychlý spád. Pokud se nestane nic mimořádného, bývalí Šošoni by se mohli hlásit v Doosan Areně na začátku května.

Na premiéru v soutěžním zápase by si ale museli počkat do příští sezony. Světová fotbalová asociace (FIFA) sice nyní zvažuje udělení výjimky pro hráče, kteří dostali výpověď kvůli pandemii koronaviru, návrh ale nejspíš neprojde.

Udělala fotbalová Plzeň dobrý obchod, když angažovala dva bývalé hráče Žiliny?
ano
89,7 %
ne
10,3 %
Celkem hlasovalo 5082 čtenářů.

Reklama

Související témata: