Hlavní obsah

Ostrava - Brno 0:0Galásek byl smutný, že návrat do Baníku neoslavil vítězstvím

OSTRAVA

Slezsko-moravská bitva neměla vítěze. Opravdových brankových příležitostí bylo na obou stranách poskrovnu, defenzivní kvalita předčila tu ofenzivní a tak se oba celky rozešly smírně.

Článek

Baník měl převahu, protože byl důraznější a agresivnější v osobních soubojích. Ale ve finální části útoků mu scházela přesná přihrávka, takže čisté šance dát gól měl jenom dvě. Ve 29. minutě se v pokutovém území uvolnil Lička, pálil po zemi, ale trefil výtečně vyběhnuvšího brankáře Bureše. Podruhé se Bazaly už chystaly oslavovat gól v 68. minutě. Nepřipustil je opět Bureš, když skvěle vyrazil střelu Svěrkoše k pravé tyči.

Brno těžilo nejen z kvalit gólmana, ale též stoperů Trousila a Živného. Evidentně šlo za bodem a odvezlo si jej. I ono se dostalo do dvou gólových situací. V 52. minutě Večeřa poslal míč Střeštíkovi za obranu, brněnský záložník měl před sebou akorát brankáře Vaška, ale váhal a obránce Marek ho odzbrojil. V 74. minutě Besta zdařilou hlavičkou trefil břevno.

Výraznou postavou utkání byl Tomáš Galásek. Podle předpokladu čistě odebíral míče a přesně je rozděloval spoluhráčům. „Bych byl radši, kdybychom vyhráli, ale k tomu nám scházela finální přihrávka a lepší střelba. Brno prokázalo, že momentálně má formu. Jsem rád, že jsem odehrál celé utkání, které určitě bylo kvalitní,“ řekl Galásek.

„Byl to velice kvalitní zápas a já svoje hráče chválím. Nám akorát scházela kvalita před brankou soupeře. V těch situacích jsme si uškodili trochou nepřesností a naráželi jsme na výbornou obranu soupeře s velmi dobrým brankářem Burešem,“ řekl po utkání kouč Baníku Karel Večeřa.

Jeho protějšek na trenérské lavičce Petr Uličný byl s bodem velice spokojený. „Musím přiznat, že Baník byl dneska lepší. Měl agresivitu a dobrou kombinaci. Že nás neporazil, že jsme se ubránili, za to hráče chválím. Vybojovali nesmírně cenný bod proti velice kvalitnímu soupeři. Výsledek je pro nás výborný.“

Baník Ostrava - 1. FC Brno 0:0
Rozhodčí: Kocourek - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Mičola - Střeštík, Došek, Mareček, Čoupek, Polách, Bureš. Diváci: 9235.
Ostrava: Vašek - Marek, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Galásek - Mičola (66. Rajtoral), Lukeš (66. Střihavka), Otepka, Lička - Svěrkoš. Trenér: Večeřa.
Brno: Bureš - Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek - Mareček - Besta, Polách (90. Polák), Kalivoda (46. Večeřa), Střeštík (72. Okleštěk) - Došek. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: