Hlavní obsah

Zlín - Žižkov 1:0Kroupa zajistil Zlínu první body za výhru 1:0 nad Žižkovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Kroupa 1 : 0

ZLÍN

Vydařená střela útočníka Karla Kroupy těsně před přestávkou zajistila fotbalistům Tescomy Zlín těsné vítězství nad Viktorií Žižkov 1:0. První branka v sezóně zajistila domácímu týmu i první body v soutěži. Žižkovu, který v minulém kole jasně zdolal Teplice, dnes k lepšímu výsledku chyběla větší agresivita a také kombinační přesnost.

Článek

Oba týmy dlouho předváděly nezáživný fotbal bez jakéhokoliv vzruchu a nápadu. Hrálo se ve středu hřiště, akcím chyběla přesnost i šance. Domácí po dvou prohrách vsadili na jistou defenzivu a opatrnost.

Ve zlínské záloze se už objevila staronová posila Zúbek, žižkovský trenér Griga nechal beze změny vítězné složení týmu z duelu s Teplicemi. Zlínské bezkrevnosti se přizpůsobil i soupeř.

Teprve v závěru poločasu domácí fotbalisté přizdobili svůj výkon aktivitou. Ve 39. minutě Zúbek našel chytrou přihrávkou za obránce soupeře Šmahaje, jemuž ale při zakončení v pádu chyběla přesnost. O pět minut později se už ale mohli domácí fotbalisté radovat z branky. Kroupa se na hranici trestného území zbavil krátkou kličkou obránce a tvrdou střelou z osmnácti metrů překonal brankáře Hrušku.

Zlínský trenér Mazura sáhl v přestávce hned ke dvěma změnám v sestavě, Kraus se Žůrkem nahradili Musila a Kóňu. Domácí tým po pauze zvýšil aktivitu a získal územní převahu. Žižkov poprvé v utkání vážněji zahrozil v 55. minutě, brankář Baránek měl hodně práce s Kalodovou tvrdou ránou. Na rozdíl od začátku zápasu se ale Zlín dostával mnohem častěji k zakončení, hbitému Žůrkovi však dvakrát chyběla přesnost a v 63. minutě jeho pokus brankář Hruška stačil vyrazit.

Žižkov se ještě pokusil o otevřenou partii, k vážnější šanci, která by mohla přinést vyrovnání, se ale nedostal. Možnost skórovat měl hned po svém příchodu na trávník střídající Naumov, kterému ale stačil na poslední chvíli ukopnout míč obránce Penner. Pět minut před koncem po Žůrkově přihrávce propásl nabídku pojistit vítězství Kraus, který z výhodné pozice přestřelil branku.

FC Tescoma Zlín - Viktoria Žižkov 1:0 (1:0)
Branka: 44. Kroupa. Rozhodčí: Franěk - Zlámal, Drastík. ŽK: Kroča, Čelustka - Xavier. Diváci: 2951.
Zlín: Baránek - Čelustka, Kroča, Zbožínek, Penner - Musil (46. Kraus), Kóňa (46. Žůrek), Zúbek, Vyskočil - Kroupa, Šmahaj (60. Malár). Trenér: Mazura.
Žižkov: A. Hruška - Šťastný, Labant (90. Pilař), Gabriel, Xavier - Novotný (61. Hušbauer), Vozábal, Procházka, Koukal - Švancara, Kalod (70. Naumov). Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: