Hlavní obsah

Bohemians - Kladno 3:1Historická ligová výhra střížkovských klokanů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Kincl 1 : 0
40. Vošahlík 2 : 0
51. Kincl 3 : 0
90. Šilhan 3 : 1

Jan CíchaSport.cz

Nováček z pražského Střížkova dosáhl historického ligového vítězství, neboť v žižkovském azylu porazil Kladno a v souboji týmů zřejmě odsouzených k boji u dna tabulky si připsal na konto tři body. „Samozřejmě že jsem s výsledkem navýsost spokojen. Bylo to těžké utkání, v němž se hrálo se o hodně,“ pochvaloval si výhru 3:1 kouč domácích Bohemians Luboš Urban.

Článek

Jeho svěřenci začali zápas hodně opatrně a sázeli jen na defenzívu. Až po dvaceti minutách vyrazili z obranného valu a zahrozili střelou Kincla, který však trefil pouze vyběhnuvšího gólmana Pavlíka. Po dalších patnácti minutách však už gól přišel. Zoubkův centr z levé strany se snesl na nohu Kincla, jenž tentokrát nezaváhal.

„Obdržená branka nás srazila. Standardní situace a střelecky disponovaný Marek Kincl pak zkázu dokonaly,“ glosoval duel trenér Kladna Martin Hřídel. Přitom jeho tým měl na to, aby zápas zdramatizoval, neboť ve 38. minutě se Dubský ocitl v šanci víc než slibné, ale jeho hlavičce scháze razance a přesnost. Záhy zákonitě udeřilo na druhé straně. Po chybě Pavlíka, jemuž vypadl z náručí centr, se k míči dostal Vošáhlík a zvýšil na 2:0.

Chyběl důraz v zakončení

„Nabádali jsme hráče, ať chodí do gólmana. Vyplatilo se to,“ pochvaloval si trenér Urban, jehož svěřenci porazili Středočechy nejen na Žižkově, ale i ve všech přípravných utkáních před ligou. Třetí gól domácích přidal opět Kincl, když podstřelil padajícího hostujícího brankáře.

„Dvě branky jsou jen perličkou, důležité jsou tři body,“ nechal se slyšet střelec. Za pět minut se Kincl pokoušel o dovršení hattricku, ale to by se nesměl snažit dostat míč do branky volejbalovým způsobem, za což následně viděl žlutou kartu.

Až po hodině hry musel dvakrát předvést své umění domácí Belaň. Nejprve vytěsnil střelu Procházky z přímého kopu na roh a následně zneškodnil i prudkou střelu Cigánka z hranice vápna. „Bohužel jsme nebyli tak důrazní v zakončení, což zápas hodně ovlivnilo,“ litoval Hřídel. V nastaveném čase se Kladnu podařilo zásluhou Šilhana, který dal první letošní branku svého týmu, alespoň snížit. Na body to však nestačilo, takže Středočeši zůstávají na posledním místě s nulou na kontě.

Bohemians Praha - Kladno 3:1 (2:0)
Branky: 34. a 52. Kincl, 41. Vošáhlík - 90. Šilhan. Rozhodčí: Jech - Chytil, Tacina. ŽK: Fenyk, Turtenwald, Kincl, Kwame (73. Kropík) - Zachariáš, Procházka. Diváci: 1420.
Bohemians: Belaň - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Zbončák (86. Mayola) - Galbavý, Fenyk, Kwame, Zoubek (68. Demeter) - Vošahlík - Kincl. Trenér: Urban.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Procházka - Zoubele, Strnad, Szabo (70. Šisler), Dubský (46. Mašanský), Cigánek - Zachariáš (67. Šilhan). Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: