Hlavní obsah

Kadlec odchází ze Sparty na roční hostování do Leverkusenu

PRAHA

Fotbalový obránce Sparty Michal Kadlec odchází na roční hostování do německého Bayeru Leverkusen. Přestup potvrdil ředitel bundesligového klubu Wolfgang Holzhäuser. Ani Sparta, ani agentura Sport-invest, jež Kadlece zastupuje, však informaci nepotvrdila. „Žádná dohoda mezi Spartou a jiným klubem o Michalově hostování podepsána není, minimálně ještě týden zůstane hráčem Sparty,“ řekl Sport.cz Roman Brulík ze Sport-investu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Střelec jediné branky v zápase Sparty s Mladou Boleslaví Michal Kadlec (vlevo) s trenérm Vítězslavem Lavičkou.

Článek

"S hráčem jsme se již dohodli, stejně tak dopadla jednání mezi oběma kluby“ řekl na www.fussballportal.de ředitel Leverkusenu Holzhäuser. „I opce s pevně stanovenou přestupní částkou je dohodnuta,“ dodal.

Jinak ovšem mluví Roman Brulík z agentury Sport Invest, podle něhož Michal v nejbližších dnech rozhodně nikam odcházet nebude. „Zájem registrujeme z více německých klubů, zájemci jsou i Agnlie a Španělska. Jenže Sparta hraje v pátek ligu v českých Budějovicích a příští úterý důležitý zápas v Lize mistrů v Aténách s Panathinaikosem a v těchto duelech určitě Michal nastoupí,“ byl si jistý Brulík. „Dnes, zítra a ani v nejbližších dnech Michal nikam neodejde,“ dodal.

Sparta Kadlecův odchod popírá

Ve stejném duchu se ústy svého tiskového mluvčího vyjádřil i letenský klub. „O zájmu o Michala samozřejmě velmi dobře víme, ale tento zájem má více klubů a rozhodně není pravda, že jsme již domluveni s Leverkusenem, žádná konkrétní dohoda zatím neexistuje," uvedl pro sparta.cz ředitel komunikace Sparty Jakub Otava.

Kadlec má s působením v německém fotbale na svůj věk velké zkušenosti. Jako syn bývalého reprezentanta Miroslava Kadlece působil v mládežnickém týmu 1. FC Kaiserslautern, načež se stal od roku 1998 hráčem 1. FC Slovácka. Na jihu Moravy strávil třiadvacetiletý levý bek sedm sezón, v nejvyšší soutěži tam odehrál 34 zápasů a vstřelil jednu branku.

Výrazněji se do povědomí fotbalové veřejnosti dostal Kadlec po přestupu do Sparty v roce 2005. V letenském dresu od té doby nastoupil k 94 zápasům a pětkrát se zapsal do listiny střelců. V národním týmu nasbíral talentovaný obránce 7 startů, přičemž dal jeden gól.

Reklama

Související témata: