Hlavní obsah

Brankář Daněk ze vrací z West Bromwiche zpátky domů

PLZEŇ

Plzeňský gólman Michal Daněk se vrací z ostrovů zpátky do Čech. V lednu zamířil pětadvacetiletý brankář do druholigového West Bromwich Albion, ale v jeho kádru se neprosadil, takže po sedmi měsících míří zpátky do Čech. „Teď budeme řešit jeho další budoucnost. Nejde o peníze, ale o to, abych Michal zase pravidelně chytal,“ nechal se slyšet pro Sport.cz generální ředitel fotbalové Plzně Adolf Šádek.

Článek

Plzeňský gólman neměl ve West Bromwich Albion jednoduchou situaci. Klub kráčel za postupem do Premier League, takže nováček v jeho kádru nedostával příležitost a většinou je vysedával mezi náhradníky. Nakonec West Bromwich, jehož dres obléká i další český legionář Roman Bednář, návrat do nejvyšší soutěže vybojoval a pochopitelně se obhlížel po zkušenějším gólmanovi. Za tři a čtvrt miliónu liber koupil ostříleného Scotta Carsona a pozice Michala Daňka tím byla ještě komplikovanější.

Šádek: Lepší, aby se vrátil a chytal

„Nakonec jsme usoudili, že bude nejlepší, aby se Michal vrátil zpátky do Čech a pravidelně chytal,“ potvrdil Daňkův návrat do Plzně hráčův manažer Ondřej Chovanec.

„S West Bromwichem jsme se opravdu dohodli, takže Daněk se vrací a už v pondělí začne s naším mužstvem zase trénovat,“ řekl Sport.cz generální ředitel Viktorie Plzeň Adolf Šádek. „Okamžitě začneme řešit jeho další budoucnost, protože nám jde o to, aby pravidelně chytal a dostal se zase do bývalé formy,“ dodával.

Z Plzně půjde na novou štaci

I z toho vyplývá že pětadvacetiletý Michal Daněk v Plzni zřejmě nezůstane a půjde o štaci dál. Vždyť Viktorie koupila před sezónou Poštulku ze Sparty, který je na podzim její jasnou gólmanskou jedničkou, takže na navrátilce z ostrovů by zase čekalo jen vysedávání na lavičce náhradníků.

„Proto mluvím o tom, že okamžitě začneme řešit Michalova další budoucnost. Ozvalo se hned několik tuzemských klubů, které mají o jeho služby zájem, my však musíme nejprve všechno zvážit a důkladně vyhodnotit. Teď nejde vůbec o peníze, ale o to, aby Daněk v novém působišti pravidelně chytal a dostal se zase do bývalé formy,“ potvrdil Adolf Šádek, nechtěl však komentovat informaci, že nejvážnějším zájemcem o jeho slyžby je  Mladá Boleslav. „Klubů, které se ozvaly, je opravdu víc,“ řekl Šádek pro Sport.cz vyhýbavě.

Reklama

Související témata: