Hlavní obsah

Bohemians - Brno 1:2Brňané porazili pod žižkovskou věží Bohemians 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Besta 0 : 1
53. Zoubek 1 : 1
63. Střeštík 1 : 2

Jan CíchaSport.cz

Brňané v pátém ligovém kole porazili v Praze Bohemians a dali tak zapomenout na domácí prohru s Boleslaví. „Po posledním nevydařeném utkání jsme chtěli uspět, abychom se udrželi na čele a podařilo se nám to,“ řekl po zápase trenér Brna Petr Uličný. O branky Brna se postarali Besta se Střeštíkem, za domácí se trefil Zoubek. Utkání nedohrál po dvou žlutých kartách Polách.

Článek

Diváci pod žižkovskou věží viděli první nebezpečnější akci po čtvrt hodině a postarali se o ni Brňané. Na centr Polácha si nejvýše naskočil Živný, který několik okamžiků předtím vystřídal zraněného Dvorníka, ale jeho hlavička z šesti metrů šla nad břevno. Hosté se odměny za svou aktivitu dočkali po necelé půlhodině. Besta po Střeštíkově přihrávce obešel obránce Obermajera a technickou střelou na vzdálenější tyč překonal gólmana Šimona.

Ve 40. minutě se sám na Šimona řítil Došek, ale z úhlu brankáře střížkovského celku nepřekonal. Z následného rohu hlavičkoval těsně vedle Besta. Vyrovnávací branku vstřelil z penalty v 53. minutě Zoubek, když potrestal faul na Galbavého. "Vyrovnání jsme soupeři darovali naší pasivitou," zlobil se Uličný. Za čtyři minuty mohl domácí celek poslat do vedení Kincl, ale hlavou nedokázal Bureše překonat.

Brňané těsné vedení ubránili i bez Polácha 

Vstřelená branka hráče Bohemians nabudila. Další obrovskou šanci spálil v 62. minutě po závaru před brněnskou brankou Demeter, ale trestuhodně přestřelil. Vzápětí se potvrdilo známé pravidlo nedáš - dostaneš a po rychlé akci Besty na pravé straně se míč dostal k nehlídanému Střeštíkovi, který elegantně přehodil padajícího Šimona.

"Ve druhém poločase nám vyšla střídání. Soupeř se po druhé brance dostal na koně a hrál chytře a takticky. V samém závěru si výsledek i bez vyloučeného Polácha dokázal s přehledem pohlídat," nechal se slyšet na pozápasové tiskové konferenci kouče domácích Luboš Urban.

Utkání nedohrál Tomáš Polách, který v 83. minutě za svůj teatrální pád v pokutovém území soupeře viděl žlutou kartu a protože to byla již druhá v zápase, putoval předčasně pod sprchy. "Hlavně, že to neovlivnilo konečný výsledek," oddechl si kouč Brna. V samém závěru se mohl trefit ještě hostující Došek, ale tváří v tvář Šimonovi minul. "Na Brno jsme se hodně připravovali. Chtěli jsme napravit debakl na Slavii," přál si před utkáním Urban.

Bohemians Praha - Brno 1:2 (0:1)
Branky: 53. Zoubek - 27. Besta, 63. Střeštík. Rozhodčí: Paták - Wilczek, Slavík. ŽK: Ibe - Švejnoha, Polách, Večeřa. ČK: Polách. Diváci: 2950.
Bohemians: Šimon - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Kropík - Vošahlík (51. Galbavý), Kwame (46. Demeter), Dobeš (78. Mayola), Zoubek - Ibe, Kincl. Trenér: Urban.
Brno: Bureš - Švejnoha, Trousil, Dvorník (15. Živný), Čoupek - Mareček (59. Kalivoda), Večeřa, Polách, Střeštík (80. Baláž) - Besta, Došek. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: