Hlavní obsah

Jablonec - Kladno 1:1Kladno vydolovalo v Jablonci druhý bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Šilhan 0 : 1
51. Pavlík (penalta) 1 : 1

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce potřetí v řadě remizovali, když si v neděli nedokázali poradit s Kladnem. Domácí nakonec museli zachraňovat aspoň remízu proti soupeři, který vycházel z bojovnosti a vedl gólem z prvního poločasu. Středočeši na severu Čech vydolovali druhý bod v soutěži.

Článek

„S výsledkem jsem nespokojen, protože hráči nepodali očekávaný výkon. Celý týden jsem je upozorňoval, aby hosty nepodcenili a hráli s maximální motivací. Probrali se až po bouřce v kabině o přestávce,“ konstatoval jablonecký trenér František Komňacký.

V domácí brance chyběl kvůli zranění mezižeberních svalů Špit, který až do včerejška odchytal 71 ligových zápasů v řadě. Při své premiéře v jabloneckém dresu ho nahradil Zich. Ve 12. min. Klapka trefil z dálky tyč a vzápětí Žofčákovu střelu odvrátila kladenská obrana na roh. Poté Cigánkův průnik na opačné straně zblokoval Huber.

O chvíli později přišel pro domácího favorita šok. Zapomněli na volného Šilhana, který šel sám na branku a po kličce gólmanovi poslal z úhlu míč do sítě. Ve 27. min. jablonecký P. Pavlík vyzkoušel dělovkou R. Pavlíka v brance hostí. Kladno bylo blízko ke druhému gólu po střele Cigánka, kterou Zich vyrazil a Šilhan napálil odražený míč mimo.

Nedlouho po pauze Strnad stáhl v pokutovém území Klapku a následovala penalta. Petr Pavlík ji s přehledem proměnil a vyrovnal. Jablonečtí výrazně ožili, ale z herní převahy nic nevytěžili. Kladno poctivě bránilo a při některých šancích soupeře mu přálo i štěstí. V 78. min. střídající Valenta z jasné pozice přestřelil a totéž zopakoval pár minut před koncem.

„I když jsme přes půlhodiny vedli, bereme i remízu. Hlavně v první půli jsme hráli dobrý fotbal, ke konci jsme už hájili bod,“ poznamenal kladenský trenér Martin Hřídel.

FK Baumit Jablonec - SK Kladno 1:1 (0:1)
Branky: 51. Pavlík z pen. - 21. Šilhán. Rozhodčí: Makovička - Hojsík, Jiřík. ŽK: Procházka, Strnad, Šisler. Diváků: 3850
Jablonec: Zich - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, P. Pavlík, Eliáš (68. Valenta), Žofčák - Klapka (74. Hesek) - Lafata.
Kladno: R. Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Procházka - Dubský (62. Kabele), Strnad, Szabo, Cigánek - Šilhán (88. Beneš), Zoubele (72. Šisler).

Reklama

Související témata: