Hlavní obsah

Trenér Komňacký: V kabině byla po remíze s Kladnem pořádná bouřka

Fotbalisté Jablonce si mohli v nedělním utkání proti Kladnu zajistit druhé místo v tabulce, po remíze 1:1 jsou ale pátí s mankem čtyř bodů na vedoucí Spartu a jednobodovou ztrátou na trio Brno, Mladá Boleslav, Liberec. „Hráče asi svazovala vidina zlepšení v tabulce, protože na takhle vysoké příčky nejsou zvyklí,“ lamentoval po utkání trenér Jablonce František Komňacký.

Foto: archiv

František Komňacký

Článek

Vaši svěřenci promarnili možnost posunout se na druhé místo ligové tabulky, když s předposledním Kladnem pouze remizovali 1:1. Asi moc nadšený jste nebyl...

Samozřejmě je to ztráta. Po minulých kvalitních výsledcích jsme chtěli hrát na výhru. Hráče asi svazovala vidina zlepšení v tabulce, protože na takhle vysoké příčky nejsou zvyklí. Víme, kde je naše místo v lize. Výkonnostně asi patříme do středu tabulky, na nejvyšší mety momentálně pomýšlet nemůžeme.

Proti Kladnu si vaši svěřenci vytvořili spoustu standardních situací a skórovali jste jen z penalty. Proč nebyla střelecká efektivita větší?

V předešlých zápasech jsme si dokázali hodně pomoci právě ze standardek, tentokrát se nám nedařily, jak bychom si představovali. Nastřelili jsme jednu tyč a měli jsme šance po nákopech ze stran, které ale brankář hostí zlikvidoval.

Jablonec poprvé v sezóně prohrával. Jak jste na to zareagoval?

V první půli se hráči nedokázali vyburcovat k lepšímu výkonu. Kladno nás zaskočilo. O poločase byla bouřka v kabině. Bral jsem to jako výchovný pohlavek, aby si hráči nehráli na Brazilce a poctivě bojovali. Hlavně jsem žádal zlepšený přístup, který nakonec vedl k vyrovnání. Urvat tři body jsme ale nedokázali.

Jak se vyvíjela situace na brankářském postu, když po takřka dvou a půl letech chyběl mezi tyčemi Michal Špit?

Je pravda, že Špit chytal v lize nepřetržitě od dubna roku 2006. Na středečním tréninku si ale poranil mezižeberní svaly, není to naštěstí nic vážného. Nechtěli jsme přesto riskovat, proto v neděli odpočíval. Šanci dostal Lukáš Zich.

Byl to jeho první zápas v dresu Jablonce po letním příchodu z pražské Sparty. Jak jste s ním byl spokojen?

Před utkáním jsem mu řekl, co od něj očekávám. Moc práce neměl, působil klidně a vyrovnaně. Bylo znát, že už má nějaké zkušenosti z jarního působení v Bohemians 1905. Na inkasovaném gólu nenese vinu a naznačil, že se s ním dá do budoucna počítat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články