Hlavní obsah

Ostrava - Slavia 2:3Slavia vyhrála v Ostravě a navázala na úspěšnou tradici

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Necid 0 : 1
22. Belaid 0 : 2
23. Mičola 1 : 2
65. Belaid 1 : 3
72. Svěrkoš 2 : 3

OSTRAVA

Fotbalisté Slavie Praha navázali na úspěšnou tradici a z Ostravy vezou tři body. Ve velice atraktivním duelu padlo celkem pět branek, tři z nich zaznamenali hráči hostujícího týmu. Sešívaní si tak spravili chuť po vyřazení z Ligy mistrů a posunuli se na druhou příčku ligové tabulky. Dvě branky Slavie vstřelil Belaid, trefil se také mladý kanonýr Necid. V dresu Baníku přesně mířili Mičola se Svěrkošem.

Článek

Fotbalisté Baníku Ostrava už dlouhých deset let nedokázali na svém hřišti porazit pražskou Slavii a tuto bilanci chtěli na Bazalech v dohrávce 5. kola Gambrinus ligy zlomit. Do utkání však aktivněji vstoupili hostující hráči a již v osmé minutě se do velké šance dostával nejlepší střelec sešívaných Tomáš Necid, těsně před ním ale na roh odvrátil domácí Tchuř.

Po čtvrthodině hry se už devatenáctiletý střelec radoval. Z pravé strany krásně nacentroval Krajčík přímo na hlavu Necida, který hlavou vymetl pavučinu v levém horním rohu Vaškovy branky. Ve 21. minutě mohlo být vyrovnáno. Otepka rozehrával standardní situaci a jeho centr se snesl přímo k Lukešovi. Ostravský fotbalista však mířil přímo do středu branky, kde stál připravený Vaniak.

Tři branky během sedmi minut

O minutu později už to bylo 2:0. Po rychlé akci na levé straně centroval Švento na Belaida, který střelou z voleje nedal Vaškovi šanci. Domácí se i přes nevydařený vstup do utkání nevzdali a okamžitě po rozehrání dokázali zásluhou Mičoly snížit, když ostravský záložník dokázal usměrnit do branky nepovedenou střelu Svěrkoše.

Vyrovnání mohla přinést pětadvacátá minuta. Slávista Krajčík si málem vstřelil vlastní branku při snaze odhlavičkovat míč do bezpečí. Sešívaní se do další velké příležitosti dostali ve 44. minutě, ale Švento, který nastoupil na hrotu útoku s Necidem, po Belaidově centru zprava hlavou přestřelil. V poslední minutě první půle se k dalekonosné střele dostal Šiklič a jeho  bombu musel Vašek vyrážet na roh. Ten však už sudí Jech k velké nelibosti hostujících hráčů rozehrát nenechal.

Slávisté si závěr pohlídali

Po necelé hodině hry zahrával Svěrkoš přímý kop z 20 metrů, ale gólman Vaniak jeho technický pokus ukryl do svých rukavic. V 61. minutě přiťukl ve vápně Slavie Mičola Ličkovi, ten však svůj pokus nenasměroval mezi tři tyče. Další branku na Bazalech přinesla 65. minuta a potřetí se radovali hosté. Švento krásně sklepl na Belaida, který střelou z hranice vápna k pravé tyči propálil marně se natahujícího Vaška.

Domácím se v 73. minutě podařilo opět snížit. Tvrdou střelu Zehera Vaniak vyrazil pouze před Svěrkoše, který už se zakončením neměl těžkou práci. Na začátku poslední desetiminutovky prezentoval aktivitu červenobílých střelou Dušan Švento, Vašek byl ale připravený. Závěr utkání si Pražané pohlídali a vezou si domů tři důležité body, které je vynesly na druhou příčku tabulky.

Baník Ostrava - Slavia Praha 2:3 (1:2)
Branky: 23. Mičola, 72. Svěrkoš - 22. a 65. Belaid, 16. Necid. Rozhodčí: Jech - Filípek, Pelikán. ŽK: Bolf - Belaid, Šiklič, Necid. Diváci: 15.053.
Ostrava: Vašek - Marek, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Mičola (83. Metelka), Galásek, Otepka, Lička (66. Zeher) - Svěrkoš, Lukeš (66. Střihavka). Trenér: Večeřa.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Šiklič - Janda (70. Ivana), Tavares, Belaid (75. Volešák), Černý (66. M. Jarolím) - Švento, Necid. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: