Hlavní obsah

Kuka: Csaplára si na lavičce dovedu představit

PRAHA

Hledání nástupce trenéra Viktorie Žižkov pokračuje. Klub se ve čtvrtek ráno po neúspěšném startu do sezóny a především po tragickém vystoupení na Vyšehradě v Poháru ČMFS rozloučil se Stanislavem Grigou a mužstvo zatím vede jeho bývalý asistent Boris Kočí. „Kdybychom nikoho nesehnali, tak by jako hlavní trenér Viktorie působil právě pan Kočí,“ řekl pro Sport.cz sportovní ředitel klubu Pavel Kuka.

Článek

Blamáž na Vyšehradě a tři body po pěti kolech. To byly hlavní důvody odvolání trenéra Viktorie Žižkov Stanislava Grigy. Vedení klubu nyní rychle shání náhradu. „Zatím vám k tomu nemohu dát žádnou informaci, jsme v jednání s několika kandidáty na uvolněný post kouče prvního týmu,“ řekl sportovní ředitel Žižkova Pavel Kuka.

Nejvíce se spekuluje o Josefu Csaplárovi, bývalém kouči Liberce, Slavie, či Příbrami. „Určitě patří mezi kandidáty a na lavičce Viktorky bych si ho dovedl představit. Důležité bude samozřejmě také jeho rozhodnutí,“ nechal se slyšet v pátek Kuka, který zároveň připustil, že pokud by vedení nového trenéra nesehnalo, mužstvo by dále vedl Boris Kočí. Bývalý Grigův asistent tým převzal ve čtvrtek dopoledne a hned se ujal tréninku mužstva.

Kočí byl rozhodnutím vedení velice překvapen. „Vůbec jsem to nečekal, bylo to velice rychlé a překvapivé,“ řekl Sport.cz. Přitom před rokem Viktorii také nevyšel vstup do sezóny a po devíti kolech byli žižkovští dokonce na posledním místě tabulky. „Loni bylo vedení trpělivější. Navíc letos mělo mužstvo velké ambice právě v domácím poháru. Proto podle mě bylo vyřazení s Vyšehradem tím hlavním důvodem odvolání trenéra Grigy,“ myslí si Kočí.

Nevydařený start do sezóny Kočí přisuzuje krátké letní přípravě a příchodu velkého množství nových hráčů. „Mužstvo si nestihlo sednout a sehrát se,“ všiml si kouč, který své působení na lavičce pražského celku bere jako dočasné řešení. „Vedení pravděpodobně jedná s několika kandidáty. Uvidíme, co ukáže víkend,“ nastínil časový interval, ve kterém by se dle jeho názoru mělo rozhodnout.

Vyloučena však není ani možnost, že vedení žižkovského celku nesežene adekvátní náhradu a mužstvo nadále povede Boris Kočí. „Když nikoho neseženeme, povede tým Kočí,“ nechal se slyšet Kuka. Na tuto variantu je Kočí také nachystaný. „Je to možné. Jsem na to připravený,“ doplnil trenér.

Reklama

Související témata: