Hlavní obsah

Komise rozhodčích žene Viktorii Plzeň před disciplinárku

PRAHA

Komise rozhodčích fotbalového svazu dala podnět kolegům z disciplinární komise, aby prošetřili neoficiální stížnost Viktorie Plzeň na nasazování sudí pro zápasy první a druhé ligy. Svazoví činovníci ani západočeský klub se zatím nechtějí k celé záležitosti příliš podrobně vyjadřovat.

Článek

Stížnost přinesl podle všeho přímo na svaz počátkem týdne plzeňský ředitel Adolf Šádek. "Předal mi ji v obálce, ale podle následného prozkoumání jsme zjistili, že neobsahuje všechny náležitosti. To by nebyl až takový problém, ovšem klub nejenže připomínal problematické okamžiky z utkání, ale zpochybnil rovněž nasazování rozhodčích, kterým mě pověřily kluby," vysvětlil Macela nečekaný případ.

Tím se bude v příštích týdnech zabývat disciplinární komise, což dnes novinářům potvrdil její předseda Alexander Károlyi. "Zatím jsme ale podnět od komise rozhodčích nedostali," upozornil.

Právě disciplinární komise by podle Macely měla odpovědět na to, zda si Plzeň na šéfa rozhodčích stěžuje oprávněně. "Celá komise se shodla, že to je případ, kterým by se měla zabývat disciplinární komise. Nařčení se mě dost dotklo," přiznal svazový funkcionář a doplnil tak stručné komuniké, které fotbalový svaz po středečním jednání zveřejnil na svém webu.

V západočeském klubu se však diví, že se celá věc dostane až před fotbalový soud. Šádek dokonce popírá, že by stížnost vůbec poslal či předal. "To jsme neučinili. Dobře přece vím, že každá stížnost musí obsahovat jisté administrativní úkony. A žádnou podobnou stížnost jsme nepodali," uvedl pro ČTK Šádek, který se prý o rozhodnutí Macelovy komise dověděl také až ve čtvrtek.

Reklama