Hlavní obsah

Krotit se měl trenér, trvá na svém vyhozený brněnský rebel Besta

Zdeněk PavlisSport.cz

Nabídli mu, že se může do kádru áčka okamžitě vrátit. Tedy, pokud se za incident se spoluhráčem Střeštíkem a koučem Petrem Uličným veřejně omluví trenérovi a celé hráčské kabině. „Děkuji, nemám důvod,“ rezolutně odmítl brněnský fotbalový bouřlivák Aleš Besta při schůzce s generalitou klubu.

Článek

Dost frajerské gesto. Čtyřiadvacet hodin před koncem přestupního termínu se sbalit, vyklidit kabinu áčka a jít trénovat s rezervou. To jste opravdu musel hnát spor na ostří nože?

A to jsem se měl omlouvat za disciplinární provinění, které na mě chtěli hodit, když jsem žádný prohřešek nespáchal? Ničeho si vědom nejsem a proto se omlouvat nebudu.

Takže si stojíte za svou pravdou, i když si za áčko už nekopnete a ani do jeho kabiny už nesmíte?

Není to jen moje pravda. Všichni věděli, co se na tréninku událo a jak to doopravdy  mezi mnou a Střeštíkem a následně trenérem Uličným bylo. Předpokládal bych, že se tak zkušený a respektovaný trenér dokáže krotit a po souboji dvou spoluhráčů - byť třeba hodně ostrém - nebude přilévat benzin do ohně.

Trenér a krotit se? Neměl jste se ovládnout spíše vy?

Já se mu jen vytrhl po té, co mě chytil za ruku a začal se mně sápat po krku. A když nás z tréninku vyhodil, prostě jsem šel. Od něho bych ale čekal, že bude celou situaci řešit s nadhledem a noblesou.

To očekáváte od každého trenéra, pod nímž hrajete nebo jste v minulosti hrál?

To jsem očekávat nemusel, protože jsem se nikdy s žádným trenérem do podobného konfliktu nedostal. A že jsem jich během kariéry zažil - Vrbu v Púchově, Lešického a Šimurku v Žilině, Komňackého v Baníku...

Jenže s trenérem Uličným jste neměl první konflikt. Alespoň on tvrdí, že jste narušoval klima v mužstvu, nechoval se korektně ke spoluhráčům a tudíž vám musel dát už v týdnu před incidinetem pokutu.

Ale za co? Slušně jsem se ho zeptal, proč bude proti Olomouci chytat Martin Lejsal a nikoli Tomáš Bureš, jenž podával výborné výkony a vlastně nám vychytal deset bodů. A za to jsem dostal finanční flastr.

Po pátečním incidentu jste omluvu odmítl, v brněnském áčku skončil, což by mohlo signalizovat, že pro vás má manažer okamžitě nachystané nové angažmá, když přestupní termín končí v úterý o půlnoci...

Já žádného manažera nemám, starám se sám o sebe.

Takže jste okamžitě žhavil telefony a jednal o přestupu sám?

Telefonátů jsem měl po vyhazovu z áčka spoustu, ale angažmá mně nenabízel nikdo.

Ani Sparta, která o vás má údajně eminentní zájem?

Tak to slyším poprvé, protože s žádným tuzemským klubem jsem skutečně nejednal.

Jenže na jednání už moc času nezbývá, když přestupní termín vyprší v úterý o půlnoci...

Jsem smířen s tím, že se budu podle individuálního tréninkového plánu připravovat s béčkem a do nového přestupního termínu si najdu angažmá. Nejraději bych do kvalitního klubu v zahraničí, ale uvidí se. Teď mám dva měsíce čas, abych překousl lítost z předčasného brněnského konce, protože z klubu se mně nebude odcházet lehce. Hlavně kvůli fanouškům, kteří byli skvělí.

Reklama

Související témata: