Hlavní obsah

Sparťanský kapitán Voříšek před derby: Nejsme v pohodě, ale nebrečíme

S kapitánskou páskou povede Petr Voříšek fotbalisty Sparty do nejsledovanějšího zápasu nejvyšší domácí soutěže - do derby se Slavií. Sparťané budou chtít zapomenout na nevydařenou sérii zápasů. "V derby chceme ukázat sparťanské srdce a vůli," doufá letenský obránce, který se nechce soustředit na to, v jaké formě hrají sešívaní, ale na výkon svého týmu.

Článek

Jak jste vstřebal vyřazení z Poháru UEFA od Dinama Záhřeb?

Těžce. Když prohrajete, zápas máte v hlavě. Já i všichni v kabině jsme se snažili na dva poslední nevydařené duely zapomenout. V derby chceme ukázat sparťanské srdce a vůli.

Je pro vás vyřazení z evropských pohárů na začátku sezóny velkým zklamáním?

Obrovským. Nikdo si nic takového nepřipouštěl. Evropské soutěže prostě ke Spartě patří. Naše vyřazení je velká rána.

Nestraší vás, že jste pět zápasů nevyhráli, zatímco Slavia se v lize rozjela a i v Poháru UEFA postoupila?

Neřeším formu Slavie, musíme se soustředit sami na sebe. Nejsme v pohodě, ale nebudeme brečet. Víme, kde jsme udělali chyby. Samozřejmě nelze nevidět naše dva nepovedené výsledky, ale tohle je zápas roku.

Jenže stejně jste mluvili už po zápase v Liberci, kde jste dostali tři góly. A zlepšení s Dinamem Záhřeb se nedostavilo...

Měli jsme mezery v obraně, při dorážkách jsme byli moc daleko od protihráčů. Musíme být lépe postavení, být rychlejší. Budu upřímný, nečekal jsem, že před derby bude naše pozice tak těžká. Musíme jít za hranu nasazení a bojovnosti.

Spartu v derby povedete poprvé jako kapitán. Co pro vás tato pocta znamená?

Velké vyznamenání. Vždy jsem tenhle souboj vnímal jako mimořádnou událost, derby prostě nikdy nezevšední. Mít kapitánskou pásku v tomhle utkání je specifické, ale snažím si to nepřipouštět, abych nebyl svázaný.

Kapitánem Slavie je váš kamarád Erich Brabec. Jak budete derby vnímat z tohoto pohledu?

Hráli jsme spolu rok v Paschingu a skutečně jsme přátelé, ale tohle půjde od prvního hvizdu sudího stranou. Když to bude nutné, klidně ho přejedu. On udělá na druhé straně jistě to samé.

Reklama

Související témata: