Hlavní obsah

Ostrava - Liberec 0:0Liberec remizoval v Ostravě a dotáhl bodově Spartu

Hodit za hlavu pohárové zklamání z Moskvy se Baníku v pondělí nepovedlo. Výkonem se Lužnikám ani nepřiblížil, jediná gólová šance za celý zápas je žalostně málo. Liberec si přijel do Ostravy pro bod a má jej.

Článek

Do hry domácích se vrátil neduh spoléhat jeden na druhého a nezarvat sám. Kombinace trpěla nepřesnými přihrávkami, maximem bylo dostat se k velkému vápnu, ne dál. A tak na jejich první gólový moment si v chladném večeru diváci počkali až do 49. minuty. Po bezvadně zahraném rohovém kopu Otepkou míč hlavičkovaný Mičolou se odrazil od země nad břevno.

Taktika Liberce byla jednoduchá a účinná. Poctivá obrana, žádné hloupé chyby, šetřit čas a trpělivě čekat na šanci dát gól. Podle rčení kdo si počká, ten se dočká, mohli hosté odvézt i tři body.

Na konci první půle hlavičkoval v dobré pozici Kerič, leč vedle branky. Papouškova dalekonosná střela v 50. minutě skončila na rukavicích brankáře Vaška, v 86. minutě Polákova dorážka po rohovém kopu nad břevnem. A v 89. Nezmar zblízka levačkou mezi tyče netrefil.

Baník Ostrava - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Makovička - Filgas, Urban. ŽK: Svěrkoš, Lička - Smetana, Košťál, Holeňák. Diváci: 6632.
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř (70. Lukeš) - Marek, Galásek, Otepka (79. Zeher), Mičola (60. Lička) - Svěrkoš, Střihavka. Trenér: Večeřa.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Janů - Papoušek (85. Polák), Bílek, Dort, Dočkal - Kerič (79. Blažek), Smetana (65. Nezmar). Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: